Top 5 nog net buiten bereik!

Langzaam maar zeker gaat Thijs weer richting het niveau van vorig jaar maar ook deze race lukte het wederom net niet om bij de top 5 aan te haken met als resultaat een 7e plaats in de race. Qua resultaat niet slecht maar niet waar we als team voor gaan namelijk de podiumplaatsen.

Zoals elk raceweekend begon ook deze op vrijdag met een 5 tal trainingssessies om de nodige test kilometers te maken en dingen uit te proberen. Wat dit keer prima uitpakte waardoor Thijs met een positief gevoel uitkeek naar de kwalificaties en race van zaterdag.

Dit keer mochten de coureurs uit de Supercup 600 als eerste hun kwalificatie afwerken en dit was al  om 9 uur s’ morgens. Onder zonnige weersomstandigheden had Thijs een paar rondes nodig om op gang te komen maar hij vond het goede ritme al snel en klokte na de korte sessie (15 minuten) een 7e tijd. Hij was hiermee redelijk tevreden want de motor voelde goed en Thijs had het gevoel dat er meer in zat voor de 2e kwalificatie.
In 2e kwalificatie had Thijs meteen het ritme te pakken en verbeterde hij in de 2e ronde zijn tijd maar door diverse valpartijen werd de sessie afgebroken (rode vlag) en werd deze ook niet meer hervat  mede doordat er diverse coureurs medische assistentie nodig hadden. Dit betekende een 7e tijd en mocht hij vanaf de 3e startrij vetrekken.

De race begon weer goed, Thijs had een redelijke start maakte meteen een paar plaatsen goed maar verloor deze weer in het gedrang van de eerste bocht. Het tempo van de kopmannen lag gelijk erg hoog waardoor Thijs  de aansluiting met deze groep verloor en zo terecht kwam in een gevecht om plaats 6 t/m 8. Het blijkt wel dat de top van de Supercup 600 dit jaar breder is dan vorig jaar en je er vanaf het begin er bij moet zijn om voor de podiumplaatsen mee te strijden. Toch ontstond er een mooie strijd om de 6e plaats waarin Thijs bewust de kat uit de boom keek om in de laatste rondes toe te slaan. Dit lukte hem ook, hij kwam 3 rondes voor het eind op kop van de groep te liggen en probeerde het tempo nog wat op te schroeven om zo weg te rijden van zijn achtervolgers. Door een paar schakel foutjes viel hij jammer genoeg terug naar de 7e plaats en zo kwam hij ook over de finish. Het beste resultaat van dit seizoen, het gevoel bij Thijs wordt steeds beter en als team kijken we positief uit naar de volgende race op 16 juli.

Thijs over de race:  ‘’Voor de race had ik een matige start en had het de eerste paar rondes ook erg lastig. Het tempo lag namelijk gelijk erg hoog. Naarmate de race vorderde kwam ik steeds beter in mijn ritme en kwam in een groepje terecht die streed om plek 6. Ik besloot om tot het einde af te wachten. Twee á drie rondes voor het einde werkte ik mezelf naar voren, maar het werd toch nog even heel spannend en kwam als 7e over de finish. Over het gehele weekend ben redelijk tevreden. De eindpositie in de wedstrijd had beter gemoeten, maar daar wordt hard aan gewerkt. Toch heb ik dit weekend weer veel progressie gemaakt en hebben we een hoop geleerd. Op het moment ga ik hard aan mijn verbeter punten werken en hoop ik de wedstrijd van 16 juli nog beter aan de start te staan!”

Foto credit: Crossifoto/Hemmie Hartman