Slechte seizoensopener voor Thijs

Met de ambitie om voor de titel te gaan in de Supercup 600 dit seizoen was de eerste race van Thijs van korte duur.
Na een goede start ging Thijs als 4de  de eerste bocht in waarna er meteen een klein gaatje ontstond naar de nummer 5. Maar enkele bochten verder in de Ruskenhoek sloeg het noodlot voor Thijs toe en schoof hij met een behoorlijke snelheid van de baan, met als gevolg geen punten en een flink beschadigde motor.

De opening van het seizoen begon al op de vrijdag met de vrije trainingen die door de weeromstandigheden grotendeels in het water vielen. Veel van de coureurs hadden al getraind in Spanje maar voor Thijs was dit na de winterperiode weer de eerste kennismaking met het Drentse asfalt. De Yamaha stond er weer super strak bij en dus vanaf nu moest Thijs het gaan doen.

Op de regenbanden werden de eerste meters van 2016 gemaakt en het gevoel met de motor was meteen goed.Sessie voor sessie  werden de tijden verbeterd en stond Thijs de hele dag constant 1e of 2e in de 600 klasse wat dus veel goeds beloofde voor de kwalificaties van zaterdag.

De weersomstandigheden op zaterdag waren compleet anders dan op de vrijdag en reed Thijs dus voor het eerst dit jaar op droog asfalt. Na de eerste sessie van een kwartier klokte hij een keurige 8e tijd maar was hier zelf niet echt tevreden over, het juiste gevoel mis ik nog aldus Thijs.
De tweede sessie later op de morgen was er een van 20 minuten dus net iets meer tijd om in het goede ritme te komen wat uiteindelijk resulteerde in een 7e plek op de startgrid. Het team was hier dik tevreden mee zo na de winterstop maar volgens Thijs had er meer in gezeten.

Over de race zelf kunnen we kort zijn helaas. Thijs had zoals altijd een goede start waarna hij als 4e de Haarbocht in duikt, in de volgende bochten combinaties komen de top 4 rijders een stukje los van de achtervolgende groep en gaan zo via de Veenslang richting de volgende bocht de Ruskenhoek, bij het links in gooien van de bocht op de 3e plaats liggend verliest de achterband alle grip en gaat Thijs er met een flinke highsider af en komt hard op het asfalt terecht. De lichamelijke gevolgen vallen gelukkig mee, een pijnlijke enkel en de nodige spierpijn. De motor daarin tegen is flink beschadigt en moet na 1 race al weer opgebouwd worden.

Thijs over de race: 'De start van de wedstrijd was goed, maar naar mijn idee kon die nog beter. Ik kreeg hem namelijk moeilijk van z'n twee naar de drie en daar verloor ik dus wat tijd bij. In tegenstelling tot de trainingen, waar ik moeite had om in mijn ritme te komen, leek het nu wel of ik er direct vanaf de start in zat. Ik dook als 4e de eerste bocht in en met de kopgroep konden we gelijk wegrijden van de rest van het veld. Eenmaal bij het omgooien in de Ruskenhoek verloor ik ineen keer het achterwiel en ging er hard af. Heel erg jammer, want een goed resultaat had er zeker ingezeten. De komende weken gaan we de motor weer volledig opbouwen, zodat die er weer perfect bij staat voor de volgende wedstrijd.'

Een race om snel te vergeten en vooruit kijken naar 23 april voor de volgende race wederom op het TT circuit.

Video verslag van de NK SuperCup600 race 1