Thijs grijpt net naast het podium

In de 3e race voor het O.N.K. Supercup 1000 pakt Thijs een dikverdiende 4e plaats. De progressie uit de vorige races zette nu ook door en de volgende uitdaging is de aansluiting zien te vinden met de top 3. Het team en Thijs zijn er klaar voor om dit in de volgende races te laten zien.

In dit raceweekend werd zoals gewoonlijk de vrijdag gebruikt om de motor weer zo goed mogelijk af te stellen voor de kwalificatie en race van zaterdag. Thijs wil zoveel mogelijk trainings meters maken om de machine zo goed mogelijk te leren kennen en zo alles uit de dikke duizend te halen. Met een goed gevoel en geen problemen werd deze dag positief afgesloten.

De eerste kwalificatie stond al om 9 uur op het programma en de weersomstandigheden waren perfect. Thijs kwam snel in zijn ritme en bouwde de snelheid geleidelijk op wat uiteindelijk resulteerde in een keurige 5e plek op de startgrid. Bij het binnen komen na de kwalificatie gaf Thijs aan dat er iets met de afstelling niet klopte en met name aan de achterkant. Na een grondige inspectie van het team bleek dat de achter schokdemper kapot was en gerepareerd moest worden. In no time werd de schokdemper er door het team uitgebouwd en naar het service punt van HK Suspension gebracht om hem daar te laten repareren. Hierdoor was het maar de vraag of Thijs de 2e kwalificatie kon rijden. Dankzij de snelle service van HK en door de super goede samenwerking van het team was het probleem net voor de 2e sessie verholpen en zat de schokdemper weer op zijn plaats. De motor voelde compleet anders aan en dat was te zien in de ronde tijden, Thijs reed zijn snelste ronde ooit op de superbike in Assen. Na nog wat aanpassingen tijdens de 2e sessie kwalificeerde hij zich uiteindelijk op de 2e startrij op plek 5. Een resultaat waar het team tevreden mee was.

Vanaf plek 5 had Thijs een super start en dook als 2e de Haarbocht in. Helaas wist hij dit niet lang vol te houden en moest hij een paar plaatsen inleveren. Wat volgde was een mooi gevecht om de 5e plaats in de race met een collega coureur op eveneens een BMW. De top 3 had toen al een gat geslagen. De nummer 4 viel langzaam terug en zo kwam het podium toch nog in zicht. Dat Thijs zich thuis voelde op de motor bleek wel uit zijn ronde tijden, die waren lager dat wat hij ooit met de superbike had gereden. Helaas verloor hij het gevecht om plek 3 en kwam hij als 4e onder de geblokte vlag door. Een klasse resultaat waar zowel Thijs als het team dik tevreden mee was aangezien het gat naar de top flink verkleind was ten opzichte van de eerste ook op een droge baan verreden race.

Thijs over de race: “Voor de race had ik een goede start, maar ik wist dat ik deze plekken niet heel de race kon volhouden, aangezien we nog niet het tempo hebben van de snelste jongens. Uiteindelijk kwam ik als 4de over de finish waar ik zeker tevreden mee ben. Met name omdat we het gat richting de kop elke keer weer wat weten te dichten en elke keer dat we op de motor zitten maken we stappen in de goede richting. Het team heeft dit weekend ook echt top werk geleverd, helemaal nadat de achter shockdemper kapot en zij dit in record tempo wisten op te lossen. De volgende wedstrijd zal verreden worden op 8 juni en ik kan al niet meer wachten om weer op de motor te zitten!”