Winst voor Thijs tijdens vierde ONK SuperCup600

In de 4e race van het ONK Supercup 600 mocht Thijs plaatsnemen op de hoogste podiumplek. Een degelijke en met het “koppie” gereden race bracht hem uiteindelijk de winst. Aangezien de naaste concurrentie steken liet vallen klom Thijs ook weer naar de 1e plaats in het algemeen klassement.

De vrijdag voor de race werd zoals gewoonlijk gebruikt om om de nodige trainings-kilometers te maken en om ritme op te doen. Ondanks dat er van alles werd geprobeerd wilde het volgens Thijs niet echt lukken wat ook wel bleek uit de ronde tijden. Maar toch wel positief gestemd werd er vol vertrouwen uit gekeken naar de racedag.

Op de zaterdag werden er twee kwalificaties en een race verreden. De 1e kwalificatie begon onder bewolkte weersomstandigheden en Thijs had meteen het goede gevoel te pakken wat hij de dag ervoor nog miste. Rustig zijn tempo opbouwend reed Thijs naar een keurige 3e startplek en was hier zelf redelijk tevreden mee. Tijdens de 2e sessie kon Thijs zijn tijd verbeteren wat uiteindelijk resulteerde in een 2e plek op de startgrid. Omdat Rob Hartog nog iets sneller was dan Thijs mocht deze van pole vertrekken, maar Rob rijd alle wedstrijden van het ONK buiten mededinging mee omdat hij het W.K. Supersport 600 rijdt. Dus eigenlijk stond Thijs op pole en hij was hier dan ook uitermate tevreden mee. Met een super positief gevoel werd de motor door het team geprepareerd voor de race.

Thijs was bij de start goed weg en kon meteen bij Hartog aanpikken en dook zo als 2e de eerste bocht in. In de ronden die volgden kon hij zijn voorsprong op de achtervolgers verder uitbreiden maar moest Hartog laten gaan. In de 3e ronde maakte Thijs nog een kleine schakel fout in de Strubben maar dit bleef verder zonder consequenties. Hij wist zijn voorsprong op 4 seconden te houden  en besloot om zonder verder veel risico's te nemen de race zo zeer volwassen uit te rijden. Uiteindelijk kwam Thijs met een voorsprong van 6,8 seconden over de finish en wist zo de 2e winst van dit seizoen te pakken. Weer een top resultaat waar het team dan ook weer super trots op is. De volgende wedstrijd wordt verreden in het Franse Dijon et Prenois op donderdag 26 en vrijdag 27 juli. Ondanks dat we hier vorig jaar een hoop pech hebben gekend, hoopt het team dit jaar hier weer revanche kunnen nemen en mee te strijden voor mooie resultaten.

Thijs over de race: ‘Ik had een goede start en net zoals in de kwalificaties kon ik gelijk een sterk tempo rijden. Helaas maakte ik nog een flinke fout, maar gelukkig had dit geen grote consequenties. Toen ik zag dat ik gat op 4 seconden zat, besloot ik geen onnodige risico’s te nemen. Ik ben dan ook zeer tevreden met dit resultaat. Het heeft dit seizoen even geduurd en een aantal keren waren we al erg dichtbij. Ik wil dan ook het team, alle sponsoren, leden van de ‘Club van’ en de supporters bedanken voor hun steun. Met vertrouwen kijk ik dan ook uit naar de volgende wedstrijd in het Franse Dijon et Prenois.’