Keuze tussen de Varsselring en Assen

Afgelopen jaren werd er doormiddel van een wildcard aan de start gestaan en werden er mooie resultaten behaald. Aangezien het ook echt een ‘thuis’ evenement is was ook dit jaar het doel weer om deel te nemen aan de wedstrijden.
Echter door de corona pandemie is de datum van het evenement verplaatst van de maand mei naar september.
Afgelopen week is er door de Hamove bekend gemaakt dat de wegraces op de Varsselring hun doorgang zullen vinden op 4 & 5 september. Dit had echter wel zijn voorwaarden. Een van de voorwaarden is dat er geen bezoekers zijn toegestaan, in en rondom het paddock en dat er per dag maar maximaal 750 bezoekers worden toegelaten langs een klein gedeelte van het circuit. Ook zal er door de tijd van het jaar op enkele plekke hoge mais kort langs het circuit staan.

Helaas valt daarnaast deze nieuwe data gedeeltelijk gelijk met een IDC evenement, waaraan normaal gesproken deelgenomen wordt. Door het overlappen van de kalender en de maatregelen welke er door de organisatie genomen moesten worden, is er in goed overleg, besloten om definitief niet deel te nemen aan de wegraces op de Varsselring. Waardoor Thijs gewoon aan de start zal staan tijdens de IDC Superbike wedstrijd op het TT circuit in Assen.

Thijs over de keuze: ‘Ik vind het erg jammer dat we dit jaar niet kunnen deelnemen aan de races op de Varsselring. Het is namelijk een evenement waar ik normaal gesproken graag kom. Ook keek ik er naar uit om de goede resultaten van afgelopen jaren voort te zetten. Alleen dit zullen we dus nog een jaar moeten uitstellen’

Het tijdschema voor de IDC wedstrijd op Assen op 4 september is als volgt:

Kwalificatie 1:                  10:30 - 10:45
Kwalificatie 2:                  13:20 - 13:40
Race:                               16:05

Het volledige tijdschema kunt u hier vinden.

Het is ook weer mogelijk om op het TT circuit wedstrijden te komen bezoeken, mits er een volledig vaccinatiebewijs of een negatief testbewijs kan worden getoond.
Zoals alle evenementen staat de koffie klaar in pitbox 15!