Progressie in Assen

Op zaterdag 4 september werd, na een lange zomerstop, de achtste wedstrijd van het Dutch Superbike verreden. De eerste kwalificatie begon goed, Thijs had direct een goed tempo te pakken en wist zich even voorin te mengen, maar zakte aan het einde toch terug naar een 7de tijd.
Voor de tweede kwalificatie wist Thijs zijn tijd nog even flink aan te scherpen, was helaas geen positie winst opleverde. Maar wel zijn beste tijd van dit seizoen flink wist te verbeteren. Aan het einde van beide kwalificaties wist Thijs een 7de startpositie te bemachtigen.

Met de race was Thijs wederom weer goed weg en wist zelf als 4de de eerste bocht in te duiken. Helaas lukte niet om het hoge tempo van de kopgroep te volgen en kwam Thijs in de achtervolgende groep terecht. Ook in deze groep werd er een flink tempo neergezet en werd er gestreden om de posities. Een lange tijd wist Thijs aan de staart van de groep mee te komen en hoopte (door de gevechten voor hem) zich ook nog hierin te kunnen mengen. Helaas bleven deze op een enkele positie wisseling na uit. In combinatie met enkele kleine foutjes en het hoge tempo moest er toch gelost worden, waarna er na een eenzame laatste rondes als 7de over de finish werd gekomen.

Ondanks de 7de positie kijkt het team met tevredenheid terug op dit weekend. Thijs heeft weer wat van zijn oude vorm heeft laten zien en wist het gat naar de rijders vooraan te dichten. Naar aanleiding van de bevindingen zal er alles aan gedaan worden om deze lijn voort te zetten de volgende evenementen.

Thijs over de wedstrijd: ‘Het was een prima wedstrijd. Ik had een goede start en dook als vierde de eerste bocht in. Direct werd het tempo door de kopgroep erg hoog gelegd en het lukte niet om dit te volgen waardoor ik moest lossen. Heb nog een tijdje bij de achtervolgende groep kunnen aanhangen, maar moest genoegen nemen met een 7de plek. Aan de positie moet nog hard gewerkt worden, maar we hebben dit weekend laten zien dat we de goede kant opgaan en het oude gevoel terug komt. Komend weekend wil ik dit graag voortzetten, zodat we hopelijk nog wat competitiever voorin het veld kunnen wezen.’

Lang hoeft er echt niet gewacht te worden op het volgende evenement. Aanstaande zaterdag wordt namelijk alweer de negende wedstrijd van het seizoen verreden op het TT circuit in Assen.
Het tijdschema voor 11 september is als volgt:

Kwalificatie 1:                  10:10 – 10:25
Kwalificatie 2:                  12:15 – 12:35
Race:                               15:30

Het volledige tijdschema kunt u hier vinden.

Het is weer mogelijk om op het TT circuit wedstrijden te komen bezoeken, mits er een volledig vaccinatie-, herstel of een negatief testbewijs kan worden getoond.
Zoals altijd ben u van harte welkom en staat de koffie klaar in pitbox 15!