Progressie tijdens de Jacks racingday

Een drie daags auto-, motorsport & en kart evenement op het TT circuit in Assen. Op vrijdag stond de eerste kwalificatie gepland. Op zaterdag de tweede kwalificatie en op zondag twee races.
Waar op vrijdag en zondag de weersvoorspellingen er goed uitzagen, was dit voor de zaterdag niet het geval.
Deze voorspellingen zorgden ervoor dat Thijs dus mogelijk in de eerste kwalificatie al een goede tijd neer moest zetten. Een hele opgave aangezien Thijs al enkele weken niet op de motor had gezeten en het ook de eerste keer op de motor zou wezen na zijn arm operatie.

De eerste kwalificatie verliep dan ook niet helemaal naar wens. Ondanks dat er vrij snel een redelijk gevoel met de motor werd gehaald. Koste het erg veel moeite om snelle tijden te rijden. Erg geforceerd probeerde Thijs toch een tijd te rijden. Na zelfs een keer de pitstraat in te zijn geweest voor een aanpassing, werd er na 25 minuten een 6de startplek behaald.
Thijs was hier niet geheel tevreden mee, want hij had zeker het idee dat er veel meer in had moeten kunnen zitten. Echter is een positie op een tweede startrij zeker niet verkeerd tussen de vele gastrijders uit het IDM kampioenschap (Duitse kampioenschap).

Zoals voorspeld begon het op de zaterdag een klein uur voor de tweede kwalificatie flink te regenen. Om geen onnodige risico’s te nemen en de weersvoorspellingen de rest van het weekend wel goed zouden zijn, werd er besloten om in de tweede kwalificatie niet van start te gaan. De tijden uit de eerste kwalificatie konden door de regen en het natte asfalt toch niet meer verbeterd worden. Dit betekende dus dat de resultaten van de eerste kwalificatie ook de startplek voor de races zouden betekenen.
Vanaf een 6de startplek mocht Thijs zondag aan beide wedstrijden beginnen.

Voor de eerste race werd er een erg goede start gemaakt en Thijs dook als derde de eerste bocht in. Het tempo werd direct door de kopgroep erg hoog neergelegd. Door een fout van een andere rijder kon Thijs in de eerste ronde gelijk de tweede plek overnemen. Met snelle gastrijders uit het IDM kort achter Thijs ontstond er daarna een flink gevecht.
Er werd continu van positie gewisseld en tot halverwege de race wist Thijs zich voorin deze groep te mengen, waarna hij beetje bij beetje toch enkele posities moest plaats geven.
Door nog flink aan te zetten kon Thijs in de laatste ronde nog een positie terugpakken en zo als 6de over de finish komen achter 4 IDM rijders.

Tevreden met het resultaat en de rondetijden, werden er toch enkele aanpassingen gemaakt voor race 2 om zo hopelijk toch nog langer met de kopgroep mee te kunnen vechten.

De start van de tweede race ging wat moeizamer. De eerste meters waren goed, maar daarna werd er een verkeerde keuze gemaakt en koos Thijs de verkeerde kant met het ingaan van de eerste bocht in. Enkele rondes kon Thijs zich mengen met zijn voorgangers en reed zelfs zijn snelste tijd ooit op het TT circuit. Helaas was dit niet genoeg om wat plekken goed te maken. Na 14 rondes kwam Thijs op plek 7 over de finish. Ondanks dat de doorgevoerde wijzigingen wel bleken te helpen, kon dit niet doorgezet worden in een beter resultaat.
Wel is er hiermee goede informatie verzameld, welke ook mee genomen kan worden richting de laatste twee wedstrijden van het seizoen, namelijk op Colmarberg (Luxemburg) & Croix en-Ternois (Frankrijk).
De volgende in Luxemburg staat alweer in het eerste weekend van september op het programma. Een nieuw circuit voor het gehele team dus het zal vanaf de eerste training hard werken worden om mee te doen in de topposities.
Thijs over het weekend in Assen: ‘Ik denk dat we al met al een sterk weekend gehad hebben.
Na enkele weken afwezigheid en afwachtende naar hoe mijn onderarm zou aanvoelen, was het met maar één droge kwalificatie een flinke klus. Het ging de eerste kwalificatie dan ook veel te geforceerd, maar ondanks dat lukte het wel om een redelijke tijd te rijden.
Over race 1 kan ik zelf ook niet meer dan tevreden zijn. Ik denk dat ik een sterke race heb gereden en een mooi gevecht heb gehad met de IDM rijders. Over race 2 ben ik niet helemaal tevreden. In mijn ogen had ik er gewoon meer bij moeten zitten, maar ondanks dat wist ik wel een sterke rondetijd van 1.41,5 te rijden en hebben we laten zien dat we dit ook kunnen.
Voor nu wordt het vooral analyseren en ons voorbereiden op de volgende wedstrijden op de Colmarberg. Een nieuw circuit voor mij, dus ook dat zal weer een mooie uitdaging worden.’

Het tijdschema in Colmarberg is als volgt:
Zaterdag:
Kwalificatie 1:    10:10-10:30
Kwalificatie 2:    13:40-14:00
Kwalificatie 3:    16:40-17:00

Zondag:
Race 1: 11:00-11:30
Race 2: 16:10-16:40
Het volledige tijdschema kunt u hier vinden.

Zoals altijd zal de koffie klaarstaan bij onze tent op het paddock!