2de plaats in de BeNeLux trophy superbike & het ONK superbike in 2023

Op zaterdag 23 en zondag 24 september werden de finale races van de BeNeLux Trophy Superbike verreden op het Franse circuit Croix-en Ternois. Het circuit waar het seizoen begon en mooie resultaten behaald werden, wordt het seizoen nu ook afgesloten.

De extra trainingsdag op de vrijdag viel helaas compleet in het water, letterlijk en figuurlijk gezien. Aangezien de rest van het weekend droog met aangename temperaturen zou wezen, werd er besloten om deze dag niet te rijden.
De eerste kwalificatie op zaterdag werd onder niet al te makkelijke omstandigheden verreden. De baan bleek op enkele plekken nog nat/vochtig te wezen van de dag ervoor. De eerste rondes was het dan ook echt uitkijken hoe de baan er bij lag. Ronde na ronde werd het tempo voorzichtig opgeschroefd. Met name in de laatste sector van het circuit moest er, door de natte plekken, nog goed opgelet worden. Onder deze lastige omstandigheden sloot Thijs deze kwalificatie als vierde af. Een goede uitgangspositie maar ook wetende dat er in de tweede kwalificatie sneller gereden zal worden.

De omstandigheden bij de tweede kwalificatie waren stukken beter. De baan was inmiddels volledig opgedroogd en zelfs de zon was gaan schijnen.
Op frisse banden liet Thijs gelijk zien het goede tempo te pakken te hebben. Vanaf de eerste ronde werden de tijden flink verbeterd en het grootste gedeelte van de sessie had Thijs zelfs de snelste tijd in handen. Helaas zette er toch een rijder een snellere tijd neer waardoor Thijs terug verwezen werd naar de tweede positie. Tegen het einde van de sessie kwam Thijs de pitstraat binnen voor een kleine wijziging aan de afstelling van de motor.  Ondanks dat lukte het Thijs niet om zijn tijd nog te verbeteren. Wat resulteerde in een 2de startpositie voor beide wedstrijden op zondag. Een goede uitgangspositie voor de wedstrijden op zondag.

Met race 1 had Thijs een redelijke start en was in de eerste bocht wat voorzichtig, waardoor Thijs terug verwezen werd naar de derde positie.
In de eerste paar rondes werd er dan niet het gevoel gekregen met de motor welke Thijs graag wilde. Een aantal flinke momenten bij het uitkomen van de bocht, zorgden ervoor dat Thijs niet kon door versnellen en een poging kon doen om de tweede positie over te nemen. Wat resulteerde in een derde positie in race 1.
Een prima resultaat waarmee goede zaken werden gedaan voor het kampioenschap, maar niet één waarmee Thijs helemaal tevreden was. Teruggekomen bij de tent was Thijs niet blij met de motor, aangezien er weer sneller dan in de kwalificaties werd gereden bracht dit nieuwe problemen met zich mee.
Voor de tweede race werden er dan ook aanpassingen gemaakt aan de afstelling om zo hopelijk beter voor de dag te kunnen komen.

Voor de tweede wedstrijd had Thijs een iets mindere start, maar kon dit gelukkig met het aanremmen voor de eerste bocht weer goedmaken. Even kwam Thijs in het gedrang terecht, maar trok toch aan het langste eind en kon de tweede positie weer terug overnemen. Met rondetijden nagenoeg gelijk aan elkaar, wist de kopgroep gelijk een gat te slaan richting de rest van het veld. De kopgroep zat dicht op elkaar en ondanks dat er weinig tot niet ingehaald werd, was het toch een spannende race. Wetende dat elk foutje flink afgestraft kon worden. De laatste aantal rondes trok de kopgroep toch iets uit elkaar en lukte het Thijs ook om een gat te slaan richting de derde man en zo na een 18 tal rondes als 2 de over de finish te komen. Een super positie om het seizoen zo te kunnen afsluiten.

Daarnaast wisten we met deze resultaten het seizoen af te sluiten met zowel een 2de plek in de BeNeLux trophy superbike als het ONK superbike! Een geweldig resultaat waar we als klein team dan ook heel erg blij mee zijn.
Terugkijkend op dit seizoen kunnen we ook niet meer dan tevreden zijn. Ja, we hebben een aantal moeilijke weekenden gehad, maar hebben er altijd een goede draai aan kunnen geven en zo toch de nodige punten kunnen pakken.
We willen dan ook alle sponsoren, supporters en iedereen wie ons op welke manier dan ook een warm hart toe draagt, heel erg bedanken voor de steun!

Vanaf dit moment gaat er alweer gewerkt worden aan het seizoen 2024. Zo zal alles weer helemaal fris gemaakt worden en zal er ook gekeken worden in welke competitie er gestart zal worden in 2024.

Thijs over het weekend: ‘Ik ben erg blij dat we het seizoen net zo af hebben kunnen sluiten als dat we het seizoen ook begonnen, met een derde en tweede plek. Gedurende het weekend maakten we mooie stappen en ondanks het net mislopen van de pole, hebben we denk ik twee goede wedstrijden kunnen rijden. In de eerste pakten de omstandigheden op de afstelling van de motor anders uit dan we hadden gedacht en dit gaf ons een stuk minder grip. Hierdoor besloten we voor race 2 terug te gaan naar een oude setting en dat hielp! Nog niet helemaal zoals ik graag had gewild, maar het was al wel stukken beter.
En dan zit vanaf dit moment het seizoen erop! De 9 race weekenden zijn voorbij gevlogen en ik kan zeggen dan dat we een erg mooi seizoen gehad hebben. Met als hoogtepunt de wedstrijden op de Varsselring. Waar we 2 hele mooie overwinning hebben gehaald en het net missen van het ronde record. Naar een wat moeilijker weekend op het circuit van Mettet, waar alles nieuw was en we met een flinke achterstand het weekend in gingen. Ik ben dan ook super trots hoe we ons hebben kunnen weren, als klein team wat alles zelf doet.
Maar naast een goed en vertrouwd team wat onmisbaar is in deze mooie sport, wil ik ook graag alle sponsoren en supporters bedanken! Zonder al deze mensen, is het voor mij niet mogelijk om deze sport te beoefenen.
In de komende maanden gaan we weer druk bezig om alles klaar te maken voor het volgende seizoen en zullen we hopelijk meer duidelijkheid krijgen over het komende seizoen.

Nogmaals heel erg bedankt en hopelijk tot in 2024!

Thijs’