Toch niet van start in Chimay

Ondanks onze aankondiging in de laatste nieuwsbrief van deelname in Chimay, moeten wij ons nu helaas toch terugtrekken voor dit weekend.
Het gehele seizoen kampt Thijs al met problemen aan zijn onderarm wat het rijden erg beïnvloedde. Om dit te verhelpen was er contact gezocht met een specialist op dit gebied. Hiervoor had Thijs afgelopen woensdag in eerste instantie alleen een intakegesprek gepland staan. Zoals het met de motorsport soms snel kan lopen, bleek dat nu ook het geval!

Waar normaal gesproken lange wachtrijen voor staan, kon Thijs diezelfde middag al geopereerd worden door de specialist. In overleg met het team is er besloten om Thijs te laten opereren en eventuele punten te laten liggen in Chimay, zodat hij de wedstrijden daarna sterker terug kan komen. Dit hield echter wel in dat het, gezien het herstel en de korte periode naar Chimay toe, niet mogelijk is om deel te nemen in Chimay.

Zowel het team als Thijs, vinden het erg jammer dat er toch niet deelgenomen kan worden aan het mooie evenement in Chimay. Zeker na de goede indrukken van vorig seizoen. Echter leek ons deze keuze de meest verstandige keuze, gezien de rest van het seizoen.

Het volgende evenement is namelijk de Jack’s racing days in Assen op 11-12 en 13 augustus.
Hopelijk is de tijd tot dit evenement genoeg om weer helemaal fit aan de start te verschijnen.

Thijs over de beslissing:
Uiteraard vind ik het erg jammer om niet deel te kunnen nemen in Chimay. Over het algemeen liggen de stratencircuits mij wel redelijk. Ik keek er naar uit om de progressie ten opzichte van vorig seizoen voort te kunnen zetten.
Echter heb ik dit hele seizoen al flinke last van mijn onderarm, iets wat in het verleden maar zelden voorkwam. Hierdoor ik toch heb besloten om een specialist te bezoeken. Vanaf dat moment ging het allemaal wel erg snel. Van te horen krijgen dat er lange wachtrijen staan, tot onverwachts ’s middags al geopereerd worden.
Ik moest hier nog wel even goed over nadenken wat nou de juiste beslissing zou zijn. In overleg met het team leek ons dit de meest verstandige keuze.
De operatie is goed gegaan. Op het moment heb ik weinig tot geen last van de operatie. Over enkele dagen mag ik opbouwend aan mijn herstel gaan werken. Om zo hopelijk in de periode tot aan Assen weer fit te kunnen zijn en ik probleemvrij kan rijden.”