Lastige omstandigheden in Assen

Een week na de 8ste wedstrijd van het seizoen werd, onder lastige wisselvalige omstandigheden de 9de wedstrijd van het seizoen verreden op het TT circuit in Assen.

 

In de nacht van vrijdag op zaterdag had het flink geregend, waardoor de eerste kwalificatie uit een opdrogende baan bestond. Zo was het grotendeels droog met nog vele natte plekken. Dus werd er besloten om met slicks de baan op te gaan en moesten de verraderlijke plekken vermeden worden. Thijs besloot het tempo daarom rustig op te bouwen, zonder risico’s te nemen. Elke ronde werd het tempo wat opgeschroefd. Met als resultaat een voorlopige 5de tijd op de startgrid.

Tijdens de tweede kwalificatie werden de tijden van de eerste kwalificatie verbeterd, doordat de baan volledig opgedroogd was. Helaas bleef, ondanks de verbetering in tijd, de snelle ronde uit. Zo kampte Thijs met enkele problemen gedurende de training en werd er terug gezakt naar de 9de startpositie. Eenmaal terug in de pitbox, werd er, na analyse, een kleine verandering aan de motor aangebracht.

Helaas begon het kort voor de wedstrijd te regenen en moest er in hoog tempo gewisseld moest worden naar regenbanden met regensetting.
Thijs had een goede start, maar was de eerste paar rondes aan de voorzichtige kant. Dit omdat hij in de vorige regenrace op de Nurburgring flink gecrasht was in de regen. Ronde na ronde kreeg Thijs kwam het vertrouwen steeds meer terug. Daarnaast begon de baan ook steeds meer op te drogen, waardoor er halverwege de race zelfs een droog spoort ontstond. Door het droge spoor gingen de regenbanden steeds meer stuk. In de één na laatste ronde wist Thijs nog een extra positie te pakken en zo na een 9 tal rondes als 6de over de finish te komen.

Het team kijkt dan ook terug op een positieve dag. Ondanks de lastige omstandigheden zijn er goede resultaten behaald!

Thijs over de dag: ‘De eerste kwalificatie had ik zelf niet verwacht dat we al zo snel zouden wezen. Het waren namelijk best verraderlijke omstandigheden. Zo was het op enkele riskante plekken nog aardig nat. De tweede kwalificatie ging op zich ook niet heel erg slecht, alleen had wel veel last van de gripproblemen! Gelukkig denken we hier voor 2 oktober een goed oplossing te hebben gevonden.
De race begon goed, ik had een goede start en kon een aantal plekken goedmaken. Helaas kwam ik wel in bocht 3 in aanraking met een andere rijder waardoor ik een paar plekken verloor. Ook had ik moeite met het tempo en miste ik het vertrouwen in de regen. Zeker na mijn crash op de Nurburgring. Gelukkig wist ik dit halverwege de wedstrijd terug te vinden, waardoor ik in de één na laatste ronde, op een vrij droge baan, nog een plek kon pakken.
Al met al is het een heel nuttig en ook vooral leerzaam weekend geweest en kijk ik alweer uit naar de volgende op 2 oktober. Een dubbele wedstrijd, welke ook alweer de laatste van dit seizoen zullen zijn.’

De komende dagen zal de motor weer volledig schoon gemaakt en nagekeken worden en zal het team zich weer opmaken voor de laatste wedstrijden van het seizoen, welke op 2 oktober worden verreden op wederom het TT circuit.