Een weekend om snel te vergeten

Met de wetenschap dat Thijs met de top kan meestrijden voor de podiumplaatsen viel de 2e race voor het N.K. Supercup 600 flink tegen. Een 16e plaats was niet waar het team na de eerste race op gehoopt had en werden er dus wederom geen punten gescoord in de strijd om het kampioenschap.

De vrijdag voorafgaande aan de race werd gebruikt om de nodige kilometers te maken het broodnodige ritme op te doen. Elke sessie die werd verreden werd er vooruitgang geboekt maar het juiste gevoel van afgelopen jaar ontbrak nog steeds aldus Thijs, maar door de vorderingen was er het geloof dat het op de zaterdag tijdens de 2 kwalificaties beter zou gaan.

Tijdens de eerste kwalificatie had Thijs meteen het goede gevoel te pakken en klokte meteen de rondetijden van de dag ervoor. Ronde voor ronde ging het beter en na afloop van Q1 stond Thijs op de 10e plek waarmee hij niet tevreden was maar wel uitzicht had op een betere tijd in Q2. Bij de 2e kwalificatie hingen de buien boven het circuit en het was de vraag of het droog zou blijven. Het was dus zaak om snel naar buiten te gaan en meteen een snelle tijd neer te zetten wat ook lukte. Maar naar 3 rondes begon het te regenen en was het uitzicht op een top 10 kwalificatie uit het oog temeer omdat er nog enkele coureurs sneller waren tijdens de laatste droge ronde. Thijs was niet tevreden met de 11e tijd maar hij zei te vertrouwen op zijn doorgaans snelle start!

En een snelle start had Thijs ook dit keer weer, als 8e dook hij de eerste bocht in maar door een iets te voorzichtige rijstijl verloor hij de plaatsen ook snel weer. De kopgroep was inmiddels uitzicht en Thijs kwam in een groep terecht van 5 man die streden om de laatste top 10 klassering. Hij kon meestrijden met het groepje en had zelfs de leiding tot een schakelfout hem terug wierp naar de staat van het groep en zodoende de aansluiting verloor. Door nu extra te pushen om weer bij te komen ging Thijs fouten maken en het onmogelijk was om nog aansluiting te vinden bij de groep.

Als 16e kreeg Thijs de vlag wat betekende wederom geen punten en was de teleurstelling van zijn gezicht af te lezen!

Thijs over de race: ‘De start voor de wedstrijd was opzich wel goed, ik moest helaas iets van het gas om een mede coureur te ontwijken. Ondanks dat kon ik toch een aantal plekken pakken en als 8e de eerste bocht ingaan. Helaas was ik wel de eerste ronde te voorzichtig en moest ik paar plekken laten gaan. Na een paar ronden kwam ik in een groepje terecht en elke ronde werden er wel posities gewisseld, dit zorgde er mede voor dat ik steeds lekkerder op de motor begon te zitten. Dit ging elke ronde beter totdat ik in de Ramshoek een flinke schakelfout maakte en buiten de baan terecht kwam. Hier baalde ik zo van dat ik alleen maar meer fouten ging maken en uiteindelijk als 16e over de finish kwam. Een positie waar ik totaal niet tevreden mee ben, maar we zijn weer op de goede weg en het goede gevoel waarmee ik vorig jaar eindigde komt langzaam aan weer terug. Ik heb er vertrouwen in! Dit weekend proberen we zo snel mogelijk te vergeten en ons gelijk weer te focussen op de volgende wedstrijd.

De volgende race zal plaats vinden op 14 mei op het TT circuit in Assen.