Eerste trainingen van 2021 en start van het wedstrijdseizoen wederom uitgesteld

Op 9 & 10 april werden onder zeer koude omstandigheden de eerste meters van 2021 gemaakt. Deze dagen stonden in het teken om weer te wennen aan de motor en de snelheid. En zo ging het team ook van start. Het bleek toch wel weer flink wennen voor Thijs, maar elke sessie zakte de rondetijden.  Helaas begon aan het begin van de middag een elektronisch probleem op te treden. Na lang zoeken lukte het helaas niet om dit gedurende de vrijdag op te lossen.
Vrijdag avond werden er nog diverse mogelijkheden geprobeerd en leek het probleem opgelost te zijn.

Echter tijdens de eerste sessie op de zaterdag bleek dit niet het geval en werd er door het team hard verder gezocht en leek het team wederom de oplossing te hebben gevonden. Dit keer bleek het echter een succes en kon er de tweede sessie weer worden gereden. Helaas kwam Thijs halverwege deze sessie ten val. Gelukkig bleek Thijs zelf helemaal oke, maar de motor had veel schade waardoor er een vroegtijdig einde kwam aan het eerste weekend. Helaas is dit niet de start van het seizoen, die zowel Thijs als het team in gedachten had gehad. Er zal hard gewerkt worden om de motor weer volledig te prepareren voor het eerst volgende evenement waaraan deelgenomen zal worden.

Ook heeft het team deze week te horen gekregen, dat de eerst volgende wedstrijden op 8 mei afgelast zijn. Dit vanwege de maatregelen welke tot kort voor het evenement in ieder geval nog van kracht zullen zijn. In plaats van de wedstrijd op 8 mei, zal er een wedstrijd op zaterdag 5 juni worden verreden. Na 8 mei staat 22 mei als eerst volgende wedstrijd op de kalender. De beslissing of dit wedstrijd evenement door zal gaan is echter nog niet bekend, zodra hierover meer bekend is hoort u van ons.