4de en 6de plaats voor Thijs in Assen & tijdschema Oschersleben

Op 16 t/m 18 juli werden de zesde en zevende race van het seizoen verreden op het TT circuit in Assen. Met een tijdschema anders dan normaal, werden nu op de vrijdag de trainingen en op zaterdag en zondag de wedstrijden verreden.

De trainingen op vrijdag verliepen niet geheel naar wens. Thijs had moeite om het tempo te vinden en alles gedurende een ronde aan elkaar te knopen.  Aan het einde van de kwalificaties werd er een 9de startplek behaald. Niet een positie waar op voorhand op gehoopt was, maar gezien de verzamelde informatie werd er positief naar de wedstrijd gekeken.

Met wederom weer een goede start in race 1 kon Thijs direct weer een aantal posities goedmaken en kwam de eerste ronde als 6de door. Helaas bleek het tempo van de kopgroep te groot waardoor er al snel een gaatje moest worden gelaten. Maar in de derde ronde werden er op enkele plekken op het circuit met de gele vlag gezwaaid door diverse valpartijen. Dit zorgde er echter ook voor dat er werd opgeschoven naar plek 4 in de wedstrijd. Na 12 rondes werd Thijs als vierde afgevlagd.

Voor race 2 had Thijs een nog betere start dan voor de eerste en kwam op plek 5 te liggen. Er werd geprobeerd om zo lang mogelijk de aansluiting met de kopgroep te behouden. Toch bleek het tempo van de kopgroep, waardoor Thijs de aansluiting met kopgroep verloor. Deze plek wist Thijs nog enkele rondes vol te houden, waarna hij toch een plek vrij moest geven en op de 6de plek kwam te rijden. Na twee derde van de wedstrijd had Thijs enkele momenten wat het vertrouwen in de voorband niet ten goede deed, hierdoor moest hij de aansluiting met zijn voorganger volledig laten gaan. Aangezien het gat wederom weer zowel voor als achter Thijs vrij groot was geworden. Besloot hij de race zonder enig risico uit te rijden en als 6de over de finish te komen.

Zo werd het weekend met twee hele nette prestaties afgesloten en zal er geprobeerd worden dit voort te zetten tijdens de volgende wedstrijden in Oschersleben.

Thijs over het weekend: ‘Ik denk dat we prima weekend gehad hebben, waarin we weer veel geleerd hebben. Uiteraard willen we altijd graag meer. De posities in de wedstrijden zijn dan ook zeker niet slecht, maar we moeten nog wel een flinke stap maken, om het gat naar de kopgroep te dichten.
Over een paar weken hebben we weer een nieuwe kans in Oschersleben. Hopelijk kunnen we daar weer een nieuwe stap maken, met alle informatie welke we in de tussentijd verzameld hebben’

 

Tijdschema Oschersleben

Na een korte pauze staat op 6, 7 & 8 augustus de volgende wedstrijd op het programma in het Duitse Oschersleben. Het tijdschema voor dit weekend is als volgt:

Vrijdag:

  • Vrije training: 16:20-16:40

Zaterdag:

  • Kwalificatie 1: 10:40 – 11:00
  • Kwalificatie 2: 14:20 – 14:40
  • Race 1: 17:25 – 17:55

Zondag:

  • Warm up: 8:30 – 8:40
  • Race 2: 12:10 – 12:45

 

Het volledige tijdschema kunt u hieronder vinden.