Derde plaats na moeilijke wedstrijd in Zolder voor Thijs

Op donderdag 4 oktober werd de 10de wedstrijd van het seizoen verreden voor het ONK SuperCup600 op het Belgische circuit Zolder.

De eerste kwalificatie verliep redelijk voor Thijs. Hij was voorin de tijd lijsten te vinden. Hij wist de eerste kwalificatie een 5de tijd neer te zetten. Niet helemaal een positie waarop Thijs had gehoopt. Na goed overleg met het team werd er positief uitgekeken naar de tweede kwalificatie.
De tweede kwalificatie verliep goed. Thijs kon gelijk in zijn eerste ronde zijn tijd verbeteren ten opzichte van de eerste kwalificatie. Het was een lange kwalificatie en Thijs wist al zeer constante snelle rondetijden neer te zetten. Echter miste Thijs net die ene snelle ronde, waardoor hij aan het einde genoegen moest nemen met een 4 startpositie voor de race. Aan het einde van de twee kwalificatie werd er nog een kleine aanpassing gemaakt aan de vering.

Race start van de race verliep redelijk chaotisch. Alle rijders stonden namelijk een lange tijd op de grid te wachten, totdat er gestart kon worden. Thijs had een goede start, waardoor hij gelijk een plekje kon pakken.  Direct werden er al snelle tijden gereden dan in de kwalificatie, waarnaast er ook nog eens regelmatig van positie gewisseld werd. De kopgroep waarin Thijs zat reed hard van zijn achtervolgers, waarna er na 5 tal rondes een grote marge was opgebouwd. Helaas werd er toen een rode vlag getoond, doordat een gevallen rijder medische assistentie nodig had.
Vanwege de weinig verreden rondes, werd er een herstart besloten over opnieuw 5 rondes.
De herstart verliep voor Thijs echter was lastiger. Thijs kwam niet in zo’n goed ritme terecht als gedurende de eerste start en was erg aan het vechten voor de rondetijden. Na een keer in geraakt te zijn door een andere rijder en daardoor een positie verloor. Wilde Thijs deze graag goed maken. Echter ging dit niet helemaal goed. De motor zette een onverwachte beweging, waardoor Thijs er alles aan moest doen om de rijder voor het niet te raken. Helaas ging Thijs hierdoor wijdt. Door deze fout werd Thijs direct bestraft en verloor nog een positie. Door het rijden van dezelfde rondetijden als zijn voorgangers lukte het Thijs niet meer om deze posities weer terug te pakken en kwam daardoor als 4de over de finish.

Doordat er twee korte races verreden zijn, wordt er volgens het regelement een gecombineerde uitslag gemaakt van beide races. In deze uitslag wordt de duur van beide races, van iedere rijder, bij elkaar opgeteld waarna er een uitslag vormt. Door de sterke eerste start van Thijs en hij de tweede start kort achter de 3de man finishte, wist Thijs in de gecombineerde uitslag een derde positie te behalen en dus wederom weer een podium.

Thijs over de race: ‘Ik kijk met een gemengd gevoel terug op de dag. Dit mede omdat ik er voor de herstart en gewoon goed bij zat. Na de herstart kwam ik niet goed in mijn ritme en het koste dan ook veel moeite om dezelfde rondetijden te rijden. Daarnaast was het wel een mooi gevecht. Helaas maakte ik in één van de laatste rondes een grote fout, waardoor er iemand passeerde. Het lukte me niet meer om deze positie terug te nemen waardoor helaas als vierde of de finish kwam. Een resultaat waar ik niet tevreden mee was. Helemaal gezien de sterke eerste race. Al met al is het natuurlijk wel mooi om weer een podium positie behaald te hebben. Helaas is hierdoor het kampioenschap wel wat moeilijker geworden, aangezien mijn concurrent in het kampioenschap een tweede plek voor zich wist op te eisen en dus weer wat puntjes is uitgelopen. Het wordt hierdoor wel moeilijk om het kampioenschap nog binnen te halen, maar de strijd is nog niet gestreden!’

De volgende wedstrijd zal aanstaande zaterdag 13 oktober verreden worden op het TT circuit in assen.