Derde plaats voor Thijs in Assen

In race 9 van het kampioenschap mocht Thijs opnieuw het podium betreden en dit maal wist hij een wel verdiende 3e plaats uit het vuur te slepen. Maar aangezien de directe concurrent van Thijs Guus Boes er met de eerste plaats vandoor ging liep hij wel schade op in het kampioenschap. Met nog 3 races voor de boeg zal Thijs en team Peeters alle zeilen bij moeten zetten om zo tot het einde mee te vechten voor de titel in het O.N.K Supercup 600.

De race werd dit keer op vrijdag verreden en daarom werd er door het team op donderdag een trainingsdag ingelast. Dit bleek ook nodig te zijn wat Thijs worstelde erg met de afstelling van de motor na de 2 races in Frankrijk en Duitsland. Na wat goede hulp werd er toch weer de goede weg ingeslagen en werd de dag toch nog positief afgesloten met het oog op de kwalificatie en de race op vrijdag.

De kwalificatie verliep goed en na een paar kleine aanpassingen wist Thijs zich weer in de top te melden. Hij was continu snel wat natuurlijk goed was voor het zo nodige zelfvertrouwen en ritme. Uiteindelijk finishte hij na 2 kwalificaties als 6e waar mee hij zelf niet tevreden mee was maar de tijden lagen erg dicht bij elkaar dus werd er vol optimisme naar de race gekeken.

Voor een goede klassering was de start voor Thijs erg belangrijk. Deze was goed en hij dook als 4e de Haarbocht in. De volgende paar ronden ontstond er kopgroep van 4 coureurs en deze reden dan ook weg van de rest van het veld. Thijs kon het tempo van de kopmannen goed volgen maar een klein foutje dwong hem om extra aan te zetten om de aansluiting met de kop niet te missen.
In zijn haast om zijn fout te herstellen ging hij in de Ossenbroeken iets te wijdt en kwam daar door net te ver achter om in de slipstream van de kop mee te kunnen. Thijs besloot nog iets aan te zetten maar de kopmannen dachten er net zo over. Helaas kwam hij hierdoor in niemandsland terecht, enkele seconden achter de top en een 7 tal seconden voor de nummer 5. Zonder nog risico te nemen besloot Thijs het tempo hoog te houden en zo uiteindelijk een 3e plaats te pakken. (nummer 1 in de wedstrijd reed buiten mededinging mee) Uiteindelijk weer heel belangrijke punten voor het kampioenschap en met nog 3 races te gaan is er nog niets beslist.

Thijs over de race: “Ik had een goede start en kon me goed positioneren voor de eerste bocht. Ik kwam in de kopgroep terecht. Helaas maakte ik na een aantal rondes een foutje met aanremmen bij de Haarbocht, waardoor er een klein gaatje kwam. Ik wilde deze te graag, snel goed maken waarop ik weer een fout maakte. Het gat naar de kopgroep werd toen helaas te groot om er nog bij te kunnen komen. Ondertussen hadden we al een groot gat geslagen op de achtervolgers. Hierop besloot ik geen onnodige risico’s meer te nemen, waarop ik tevreden moest wezen met de derde plek. Helaas is het geen goed resultaat geweest voor het kampioenschap, maar er zijn nog een aantal wedstrijden te gaan!  De volgende wedstrijd wordt verreden op 4 oktober op het circuit van Zolder in België. Hier zullen we weer voor een mooi resultaat gaan!”