Een goed weekend in Oschersleben

Oschersleben is een circuit dat Thijs goed ligt en dat bleek ook dit raceweekend opnieuw. Een 3e en een 2e plaats is natuurlijk een top resultaat en door dit seizoen zeer constant te presteren blijft Thijs meedoen voor het kampioenschap in het ONK Supercup 600. Inmiddels hebben al 5 coureurs de hoogste trede van het podium mogen betreden dus dat geeft wel aan hoe breed de top is van de hoogste race klasse in Nederland.

Op woensdag al vertrok het team richting Duitsland voor race 7 en 8 van het O.N.K. Supercup 600 welke verreden zouden worden op vrijdag en zaterdag. De donderdag werd gebruikt voor vrije trainingen buiten het kampioenschap om en deze werd positief afgesloten met een goed gevoel richting het raceweekend.

De eerste vrijdag training verliep goed maar de tijden lagen onderling erg dicht bij elkaar waardoor er flink gepusht moest worden om in de top tijden terecht te komen.
Voor de kwalificatie werd er door het team overleg gepleegd en een goed plan gemaakt hoe deze aan te pakken. De kwalificatie liep volgens plan en Thijs wist een 3e tijd neer te zetten in het begin van de sessie. Aan het einde probeerde Thijs nog een keer flink aan te zetten maar helaas lukte dit niet en aangezien de onderlinge verschillen erg klein waren zakte hij terug naar de 5e plaats oftewel een 2e startrij voor beide races. Graag had het team meer vooraan gestaan maar de 2e startrij bied perspectief voor de races.

In race 1 had Thijs een super start en dook als nummer 1 de eerste bocht in. Maar helaas werd er na 1 ronde de rode vlag gezwaaid wat betekende een herstart voor een ingekorte race. Erg jammer natuurlijk na zo'n top start. De 2e start verliep ook goed en nu dook Thijs als 2e de eerste bocht in. Wat volgde was een race met een grote kopgroep waarin niemand zich echt kon los rijden. Thijs kon de hele  race meevechten in de top 3 en eindigde uiteindelijk op de 3e plaats waarmee hij zelf niet tevreden was. De top 7 finishten binnen 2 seconden dus dit gaf wel aan hoe spannend de race was. Maar een podium in deze fase van het kampioenschap is gewoon erg goed en gezien het verloop van de race werd er dan ook positief uit gekeken naar de race van zaterdag.

Voor de zaterdag stond er nog een korte warm-up op het programma en hier werden in in overleg met het team nog een paar kleine veranderingen door gevoerd met het oog op de race later die dag.
De start van race 2 verliep voor Thijs goed en hij dook als 5e de eerste bocht in. Het tempo aan de kop lag direct erg hoog en er werd gevochten voor elke positie. De kopman kon een klein gaatje slaan maar Thijs kon mee blijven vechten voor de 2e plaats. Hij dacht een hoger tempo te kunnen rijden als de 2e man en besloot even flink aan te zetten maar tot zijn verbazing trok hij het groepje van 3 man zo met zich mee. Door constant te blijven pushen wist Thijs er uiteindelijk een klasse 2e plaats uit te slepen. Een resultaat waarmee het team erg tevreden was, aangezien het tempo van de concurrentie het hele weekend erg hoog lag.

Thijs over het weekend: “Tijdens de eerste trainingen werd al direct duidelijk dat het niveau dit jaar erg hoog ligt op dit circuit. De tijden lagen namelijk erg dicht bij elkaar. De eerste race verliep echter niet helemaal volgens plan. Het plan die ik in mijn hoofd had verliep niet helemaal zoals ik het graag had gewild. Met name de herstart was even lastig. Helaas moest ik daarom genoegen nemen met een derde plek. Hoewel een eerste positie ook erg dichtbij was. Dit gaf me echter wel meer motivatie voor de tweede wedstrijd. De tweede race was een flink gevecht en was zeker niet makkelijk. Elke ronde zag ik dat ze heel erg kort op me zaten dus een klein foutje kon ik me niet veroorloven. Echter maakt dat het resultaat wel des te mooier. Al met al kunnen we positief terug kijken op dit evenement in Oschersleben en kunnen we ons alweer op klaar maken voor de volgende over twee weken op het TT circuit in Assen. Gedurende dit evenement zal ik op de vrijdag uitkomen in de SuperCup600 en zaterdag in de MotoE competitie met het Electric Superbike Twente. Ik wil graag iedereen bedanken die het racen mogelijk maakt en in Assen zullen we weer ons uiterste best gaan doen.”