Goed ONK Supercup 1000 debuut voor Thijs

Na een goede voorbereiding voor zowel het team als Thijs stond op 6 april hun debuut gepland in het ONK Supercup 1000.

Na op vrijdag een aantal positieve trainingen te hebben afgewerkt kon er met vertrouwen naar de zaterdag gekeken worden.

Gedurende een frisse zaterdag morgen stond de eerste kwalificatie om 9:50 op het programma. Ondanks de frisse temperaturen kon Thijs redelijk zijn tempo vinden, maar was toch niet helemaal tevreden met de motor. Voor de tweede kwalificatie werden daarom een aantal kleine veranderingen doorgevoerd aan de afstelling van de motor. Deze veranderingen pakte goed uit en de rondetijden daalden flink. Aan het einde van de tweede kwalificatie werd er een 6de tijd op de klokken gezet. Aan de hand van het verloop van de tweede kwalificatie werd er besloten een aantal aanpassingen aan de motor door te brengen.

Voor de race had Thijs een goede start en kon meteen een aantal plekken pakken, waardoor hij als derde de eerste bocht in dook. Thijs wist dat deze positie vasthouden erg lastig ging worden, aangezien Thijs een nieuweling in deze klasse is en nog veel moet leren.  Thijs zakte dan ook weer terug naar zijn startpositie (plek 6) en probeerde het tempo van zijn voorganger te volgen, maar kwam er al snel achter dat de motor niet stuurde zoals in kwalificatie twee.
Na een eenzame wedstrijd te hebben gereden kwam Thijs over een niet geheel onverdienstelijke 6e positie over de finish. Wat als nieuwkomer zeker geen slecht resultaat is in dit sterkte veld.

Gezien de stappen die er gemaakt zijn kijkt het team uit naar de volgende wedstrijd. Deze zal verreden worden op zaterdag 27 april op het TT circuit in Assen.

Thijs over zijn debuut: “M’n debuut in de 1000 zit er op en ik denk dat we kunnen terug kijken naar een redelijk goed weekend. In de kwalificaties wisten we mooie stappen te zetten en dit wilden we graag voortzetten voor de wedstrijd, maar helaas pakte de keuze die we maakten niet uit zoals we wilden. Ik had voor de wedstrijd namelijk een goede start en ging vanaf 6 naar 3 voor de eerste bocht en vanaf dat moment merkte ik dat de gemaakte keuze niet de juiste was. Ik probeerde nog wel bij mijn voorgangers in de buurt te blijven, maar helaas lukte dit met deze motor niet. Met het team hadden we de afspraak gemaakt dat wanneer dit voorkwam en ik in niemandsland kwam te rijden, we bepaalde dingen gingen proberen om meer informatie te verzamelen. Dit heb ik dan ook gedaan en kan hier dan ook erg tevreden over zijn. Ik had graag in de wedstrijd nog een stap willen maken, maar helaas zat dit er niet in waardoor we het de volgende wedstrijd moeten proberen voort te zetten.”