Goede zaken voor het kampioenschap

Na het uitstapje in Oschersleben waren we voor voor race 7 weer terug op het vertrouwde TT circuit in Assen.Thijs deed hier hele goede zaken voor het kampioenschap door als 2e te eindigen in de race voor de nummer 1 in het kampioenschap van Straalen. Al met al een top weekend waarmee Thijs wederom bewijst bij de top van het NK supercup te   behoren en volop mee blijft strijden voor het kampioenschap!

De trainingen op de vrijdag werden weer benut om ritme op te doen en kleine aanpassingen uit te proberen.  Thijs zijn gevoel was goed en de dag werd met een positief gevoel richting de race afgesloten.

Op de zaterdagmorgen werden er 2 kwalificaties verreden maar Thijs voelde zich ziek en misselijk maar er moest toch gereden worden. Ondanks de lichamelijke klachten ging het toch goed tijdens de eerste sessie, Thijs wist een 4e tijd te klokken (2e in de NK supercup) achter de 2 WK rijders die buiten mededingen meerijden.Na de sessie werd er met team overlegd en een plan gemaakt voor de 2e kwalificatie.

De 2e kwalificatie was voor Thijs een moeilijke want hij begon zich steeds zieker te voelen en volgens zijn gevoel ging het ook niet goed, hij wist zijn tijd nog wel te verbeteren maar aangezien er een andere coureur net iets harder ging eindigde Thijs op een 5e plaats. (3e NK Supercup).Thijs dook na de kwalificatie meteen een paar uur in bed om hopelijk iets fitter aan de start te staan van de race die om vijf voor vijf zou starten.

Voor de race voelde Thijs zich een stuk beter en ging dus vol optimisme de strijd aan voor het podium. De start verliep goed en Thijs dook als 4e de Haarbocht in. Het tempo lag van af het begin erg hoog en dat blijf de hele race zo. De kopgroep bestond uit 5 coureurs waaronder de 2 rijders die ook het wereldkampioenschap Supersport 600 rijden en Thijs kon het tempo van de groep goed bij houden. Toch moest hij halverwege de race een plaatsje vrijgeven. In de laatste ronde maakte klassementskoploper van Straalen een fout waardoor Thijs aan het wiel van hem kwam en toen van Straalen zich in de laatste bocht zich ook nog ver-remde kon Thijs hem in de GT-bocht passeren en zo als 2e voor zich opeisen. Weer een prachtig resultaat vooral omdat Thijs steeds meer het tempo kan volgen van de 2 coureurs die het WK rijden. Het team was super tevreden en trots op hun rijder die wederom bewees bij de Nederlandse wegrace top te behoren.

Thijs over de race: ‘Voor de race had ik een goede start en kon gelijk een aantal plaatsen goedmaken. Ik kwam er direct achter dat het tempo in de kopgroep zeer hoog kwam te liggen. De gehele race werden er echt snelle rondetijden gereden. Helaas werd ik halverwege de wedstrijd toch gepasseerd.De laatste ronde ingaande maakte Glenn van Straalen (die voor mij zat) een fout waardoor ik er nog korter op kwam te zitten. De gehele ronde zat ik kort aan zijn achterwiel. Maar aanremmende voor de GT bocht verremde hij zich, waardoor ik hem uitkomende van de laatste bocht kon passeren en zo wederom weer een tweede plek voor me kon opeisen. Ik ben dan ook zeer tevreden aangezien ik een aantal punten inloop op de eerste man (Glenn) in het klassement en ik hoop dan ook dat ik deze lijn kan voortzetten voor de rest van het seizoen. Ik wil dan ook wederom het team en al mijn sponsoren weer bedanken voor hun support! En we gaan er keihard aan werken om de rest van het seizoen net zo sterk aan de start te verschijnen.