Het wegrace seizoen is begonnen.

Na een winter lang alles zo goed mogelijk voorbereiden was het op dinsdag 29 maart zo ver. Tijdens een testdag van de KNMV kon Thijs zijn eerste meters maken. Thijs kon dit doen onder koude, maar gelukkig, droge omstandigheden. De dag werd ook puur gebruikt om zoveel mogelijk te wennen aan de motor, snelheid en zo zoveel mogelijk ritme op te bouwen als mogelijk is.

Direct vanaf de eerste meters was voor Thijs het gevoel erg goed. Dit was duidelijk te zien. Het tempo werd vlot opgebouwd, zoals vooraf afgesproken was. Binnen elke sessie werden er mooie stappen gemaakt. Met voor de eerste keer op de motor ook nog eens zeer verdienstelijke tijden.
Na een viertal mooie sessies kwam Thijs tevreden bij het team terug in de pitbox en kwam er een einde aan een zeer positieve eerste trainingsdag.

Thijs over z’n eerste meters: ‘Het was fijn om weer op de motor te kunnen stappen. Voor mijn gevoel is het een lange winter geweest en ik had niet verwacht dat het gevoel met de motor direct zo goed zou zijn. Uiteraard moest ik lichamelijk wel even flink wennen en zat ik in het begin vrij gespannen op de motor, maar gelukkig ging dit vrij snel weg. Elke sessie werd het beter en ook lukte het om steeds constanter te rijden. Ondanks dat de tijden direct erg goed waren heb ik gedurende dag zo min mogelijk naar de tijden gekeken, maar juist gelet op het rijden zelf.
Al met al was het een erg goede dag, waardoor ik met goede moed richting de eerste wedstrijd van de Benelux trophy op Croix-en Ternois ga. Een nieuwe competitie met nieuwe circuits, iets waar ik erg naar uit kijk.

 

De eerste Benelux trophy wedstrijd in Croix-en Ternois (FR)

Op 16 en 17 april worden de eerste wedstrijden van het seizoen verreden van de Benelux Trophy. Deze wordt verreden op het circuit in Croix-en Ternois. Dit is een ‘klein’ circuit welke gelegen is in het noorden van Frankrijk.
Voor Thijs zal dit een compleet nieuw circuit zijn, dus er zal hard gewerkt moeten worden om zo snel mogelijk op tempo te komen. In tegenstelling tot de voorgaande jaren, zijn de wedstrijden van de Benelux Trophy meerdaagse evenementen. Wat inhoudt dat op zaterdag de (vrije trainingen) kwalificaties verreden worden en op zondag de (warm up) met de wedstrijden. Ja dat leest u goed: wedstrijden. In dit kampioenschap worden per race weekend twee wedstrijden verreden.

 

Het tijdschema voor Thijs, ziet er in het eerste weekend in Croix-en Ternois als volgt uit:

Zaterdag 16 april:

  • Kwalificatie 1: 10:50-11:10
  • Kwalificatie 2: 15:45-16:10

Zondag 17 april:

  • Race 1: 11:00 18 Rondes
  • Race 2: 15:50 18 Rondes

Voorafgaand aan het wedstrijd weekend zal er op vrijdag de 15de nog een trainingsdag afwerken, om zo goed mogelijk de baan te leren kennen en goed voorbereid aan de start te verschijnen van het eerste race weekend.