Hoogstwaarschijnlijk einde seizoen voor Thijs

Op donderdag 24 augustus vertrok het team wederom naar het Duitse Oschersleben voor de 9de en 10de wedstrijd van het NK SuperCup600. Op vrijdag stond pas aan het einde van de dag de eerste officiële vrije training op het programma, om niet heel de dag daarop te hoeven wachten besloot het team om een sessie bij te boeken. Dankzij Kevin Raes lukte dit alsnog, waarvoor veel dank! Deze extra geboekte verliep niet helemaal volgens plan. Thijs kwam niet helemaal lekker in zijn ritme en werd erg in de weg gereden door een 1000cc rijder. Toen Thijs eenmaal voorbij die rijder was ging het stukken beter. Aangezien dit toch een extra geboekte training was en op zaterdag pas de kwalificaties werden er niet naar tijden gekeken, maar juist om een goed gevoel op de bouwen.

Tijdens de eerste officiële vrije training besloot Thijs zijn ritme weer rustig op te bouwen om zo voor de kwalificatie de dag erna, sterk voor de dag te kunnen komen. Elke ronde wist Thijs zijn tijd flink te verbeteren, maar in de vierde ronde van de vrije training ging het mis. Tijdens het aanremmen van bocht drie trad er een mechanisch mankement op, waardoor Thijs met hoge snelheid hard onderuit ging. Direct wist Thijs dat het met zijn sleutelbeen niet goed zat en werd voor verder onderzoek naar het medical center op het circuit gebracht. Daar bleek Thijs erg veel pijn te hebben. Al snel bleek dat inderdaad zijn sleutelbeen flink gebroken was en waren ze bang voor hoofd-, nek- en intern letsel. Waarop ze Thijs besloten over te brengen naar een ziekenhuis dicht in de buurt.

Daar is Thijs volledig onderzocht en gelukkig bleek daar dat Thijs alleen zijn sleutelbeen gebroken heeft en daar aan geopereerd moest worden. In overleg met Thijs besloot het team dit in Nederland te doen. Wel moest Thijs voor controle nog een nacht blijven, waardoor het team pas op de zaterdag ochtend naar Nederland kon vertrekken. 
Vanwege de gecompliceerde breuk in zijn schouder is het hoogstwaarschijnlijk einde seizoen voor Thijs. Inmiddels is Thijs geopereerd en kan hij aan zijn herstel gaan werken.  De Chirurg en de mensen van de sportafdeling in het ziekenhuis in Winterswijk hebben het ten strengste afgeraden om 23 september te gaan rijden wilde nu nog geen uitspraken doen over 14 oktober. Zodra hier meer over bekend is wordt u hierover op de hoogte gehouden.

Het team en Thijs vinden het dan ook zeer jammer dat het zo’n wending heeft gekregen en Thijs zo zijn 2de plek in het kampioenschap is kwijtgeraakt. Waar het seizoen zo mooi gestart is heeft het helaas toch niet mooi mogen eindigen. Zowel Thijs als het team geeft echter niet op en hoopt 14 oktober nog aan de start te verschijnen!