Leerzaam weekend in Assen

Op vrijdag 13 september wist het team namelijk een succesvolle trainingsdag af te werken. Een dag welke voor zowel Thijs als het team erg leerzaam is geweest en waar zinvolle informatie is verzameld. Door het verzamelen van deze informatie gingen het team met goede moed naar de wedstrijd dag, waar voor het eerst dit seizoen de weervoorspellingen zonnig waren.

De kwalificaties verliepen naar wens volgens het team. In beide kwalificaties wist Thijs al vrij snel een goede rondetijd neer te zetten, maar kwam toch gedurende de kwalificaties een aantal keer binnen om een aanpassing aan de motor te laten maken.
Na beide kwalificaties wist Thijs een 4de tijd neer te zetten. Aangezien Thijs sterk kan starten betekende de 4de startplek en 2de rij een goede uitgangspositie voor de wedstrijd.

Voor de race had Thijs, vanaf P4, een erg goede start en dook zelfs met enige voorsprong de eerste bocht in. Het gevoel en het tempo wat Thijs had, had hij dit seizoen op deze motor ook nog niet gehad. Helaas moest hij wel weer enkele plekken plaats geven en had hij net niet het tempo van de eerste paar. Al waren de rondetijden die hij reed wel constant, werd helaas ook het gat naar de derde man stukken groten. Mede doordat Thijs een aantal flinke fouten maakte.
Na 10 rondes kwam Thijs als 4de over de finish. Voor zowel Thijs als een team een positief resultaat, met name gezien de stappen welke met de motor zijn gemaakt.
De volgende wedstrijd is helaas ook alweer de laatste van het seizoen. Voor de laatste keer dit seizoen zal zowel Thijs als het team alles uit de kast halen om voor een mooi resultaat te gaan. Op 12 oktober zullen deze wedstrijden worden verreden en het zijn inderdaad wedstrijden, aangezien het tijdschema op 12 oktober er anders uitziet dan normaal. Er zullen op deze dag namelijk 2 wedstrijden per klasse worden verreden, er worden dus dubbel zoveel punten uitgedeeld.
Omdat het de laatste keer van het seizoen is, bent u uiteraard nog meer welkom dan normaal, in pitbox 15, om Thijs te komen aanmoedigen.

Thijs over het weekend: “Ondanks dat de motor er nog met een klein technisch mankementje bij stond gedurende het weekend, konden we ons er erg goed mee redden. Waarvoor chapeau naar het team! Na een positieve vrijdag waarin er veel getest is en ook nog eens leerzame kwalificatie trainingen.
Helaas zat er na de extreem goede start niet een beter resultaat in. Ik maakte onder andere zelf een aantal fouten en ondanks de gemaakte stappen was het nog niet genoeg. Maar ondanks dat ben ik zeker tevreden. Zowel ik als het team hebben dit weekend veel geleerd en er zit progressie in en met het rijden met een nieuwe motor is dat ook erg belangrijk.
Ik kijk dan ook met veel vertrouwen naar helaas alweer de laatste wedstrijden van het seizoen. Welke verreden gaan worden op 12 oktober.”