Leerzaam weekend wordt niet beloond

In zijn pas 2e race op de BMW 1000 superbike maakte Thijs dit weekend erg veel progressie maar helaas werd zijn optreden niet beloond met een goede klassering. Op een natte baan is het erg moeilijk rijden maar met een superbike helemaal en wordt een klein foutje meteen hard afgestraft. Helaas overkwam Thijs dit ook in de race waardoor hij een mogelijke podiumplek in rook zag opgaan.

Ook dit jaar wordt de vrijdag gebruikt om enkele sessies te trainen. Deze verliepen onder redelijke weersomstandigheden en er kon dus van alles getest worden aan afstellingen, vering en banden. Met een positief gevoel werd deze dag dan ook afgesloten en keek men vol optimisme naar de wedstrijd dag.

Het weer op zaterdag was het tegenovergestelde van de vrijdag, de hele dag buien met af en toe droge perioden maar de baan bleef praktisch de hele dag nat. Dit betekende dat Thijs voor het eerst op de BMW een natte baan op moest. Al vanaf het begin van de eerste kwalificatie had hij meteen in het goede ritme te pakken en wist Thijs zijn ronde tijden telkens te verbeteren. Hij lag lange tijd 2e en probeerde aan het einde nog wat extra te pushen maar helaas lukte dit niet meer en sloot hij de 1e kwalificatie uiteindelijk af als 5e.
Voor de 2e kwalificatie werd er door het team een plan gemaakt om een goede sessie te rijden en zo ook een goede wedstrijd afstelling te krijgen. Dit lukte in het begin erg goed en Thijs wist zijn ronde tijd al snel weer iets te verbeteren. Tijdens deze laatste kwalificatie werd er van strategie gewisseld om ergens nog wat tijd te pakken wat helaas niet goed uitpakte en Thijs zich uiteindelijk als 10 wist te kwalificeren. Maar onder deze weersomstandigheden was er ook vanaf deze positie nog van alles mogelijk.

Het leek er op dat de wedstrijd onder droge omstandigheden verreden kon worden maar 10 minuten voor de race begon het toch weer te regenen en moest het team in korte tijd de motor weer ombouwen naar een regen setting, goed ingespeeld op elkaar leverde dit geen problemen op.
Thijs had een goede start en dook als 4e de eerste bocht in. Hij zat meteen lekker in de wedstrijd en kon zo weg rijden met de kopgroep van de rest van het veld. Er ontstond een mooi onderling gevecht en er werd regelmatig van positie gewisseld. Thijs reed met erg veel zelfvertrouwen en wist in de 3e ronde er zelfs twee man uit te remmen. Naarmate de wedstrijd vorderde gingen de ronde tijden telkens naar beneden wat uiteindelijk resulteerde in de 3e snelste tijd in de race. Helaas maakte Thijs 4 ronden voor het einde een fout en door de natte baan ging hij hierdoor onderuit en zag zo een mogelijk podium in zijn 2e race in rook opgaan.

Thijs over de race: “Voor de start had ik echt een goede start en kon gelijk een veel plekken goed maken. Mijn ritme was beter dan in de kwalificaties en kon dan ook het tempo opschroeven en mijzelf mengen in de kopgroep. Samen konden we wegrijden van de rest van het veld. Alleen helaas maakte in 4 rondes voor het einde een fout die me gelijk duur kwam te staan. Heel erg zonde want ik was heel dicht bij een mogelijke podium positie.
Ondanks dit kijk ik positief naar het weekend. We hebben namelijk erg veel geleerd en hebben mooie stappen gemaakt. Daarnaast hebben we laten zien dat we ook snel in de regen kunnen zijn."

De volgende de race die op het programma staat is de race in Hengelo op 10 en 11 mei op de Varsselring. Thijs zal hier starten als wildcard en gastrijder in de IRRC Superbike en Benulux Trophy Superbike. Dit is voor het Peeters racingteam haast een thuis wedstrijd en na het grandioze succes van vorig jaar verwachten we dan ook veel support en bent u van harte welkom om het racegevoel van dicht bij mee te maken. Tot ziens in Hengelo.

Nieuw motorpak

Voor het seizoen 2019 wordt er niet alleen gestart met een nieuwe motor maak ook met een nieuw motorpak.
Daarom willen wij JH Sports, maar vooral trouwe sponsor Michel van De zilveren naald in Veenendaal hartstikke bedanken voor het onderhouden van de motorpakken en het plaatsen van de logo's!