P5 in het ONK Dutch superbike in 2021

Op zaterdag 2 oktober werden de laatste races van het seizoen gereden op het TT-circuit in Assen.

Om kwart voor 11 stond de kwalificatie op het programma. Dit is ook de enigste mogelijkheid om een goede startpositie voor de beide wedstrijden te bemachtigen. De kwalificatie werd onder natte omstandigheden gereden. Thijs voerde zo netjes zijn tempo op en probeerde daarbij ook te profiteren van de opdrogende baan. Aan het einde van de kwalificatie wist Thijs dan ook een 5de tijd neer te zetten. Een goede uitgangspositie om bij beide wedstrijden mee te starten.

Voor race 1 was de baan weer volledig op gedroogd en kon er op slicks van gestart worden. Thijs had een matige start en kon niet zo naar voren rijden als hij normaal doet. Tijdens de eerst paar ronden kon je goed zien dat Thijs het moeilijk had. Dit kwam vooral omdat er flink geschakeld moest worden doordat je van in regen rijden overging in droog weer rijden. En daardoor flinke last had van grip problemen achter. Na een 10 tal rondes wist Thijs dan ook als 8ste over de finish te komen. Niet een resultaat waar het team en Thijs op hadden gehoopt.

Voor de tweede race werd er een kleine aanpassing aan de motor gemaakt om zo hopelijk de grip problemen achter op te lossen. Ook zou het nog even afwachten worden onder welke omstandigheden de wedstrijd gereden zou worden. Volgens de weersvoorspellingen was er een grote kans dat het voor of tijdens de race zou kunnen gaan regenen.

De tweede race ging echter van start onder droge omstandigheden en alle coureurs stonden op slicks. Thijs had een goede start en kon een enkele plek pakken. Er werd geprobeerde om direct bij de kopgroep aan te haken, maar dit lukte helaas niet. Thijs kwam in een achtervolgende groep terecht. Hier ontstond echter een heel mooi gevecht. Er werd continu van posities gewisseld. Thijs zat goed in de race en daardoor zag het er zeker naar uit dat het spannende slot rondes zou worden. Helaas begon het enkele rondes voor het einde te regenen, Doordat iedereen met slick banden reed ontstonden er riskante situatie. Na diverse valpartijen en zelf ook vele momenten te hebben gehad waarin de motor flink weggleed. Werd er voor zekerheid gekozen en nam Thijs geen onnodige risico’s. Hierdoor wist Thijs de motor als 4de over de finish te brengen zodat het seizoen met een mooi resultaat af gesloten kon worden.

Thijs: ‘Het seizoen zit er weer op en wat is het dit jaar ook weer snel gegaan! De finale races in Assen zijn dan ook zeker een goede afsluiting van het seizoen gehad. We hadden graag dit weekend en voor de winter nog enkele dingen willen proberen, maar helaas maakte de weersomstandigheden dat niet mogelijk.
Race 1 was toch wel een beetje een teleurstelling. Het was een wedstrijd waarin we een gripprobleem hadden, maar het ook totaal niet wilde. Hier baalde ik ook flink van dus was gebrand op revanche voor race 2.
In race 2 heb ik echt het seizoen op een super manier afgesloten. Ondanks dat de tijden niet mega snel waren, was het wel een mooi gevecht en werd er wel veel van positie gewisseld. Jammer van de regen die in de laatste rondes viel. Ik voelde me namelijk erg sterk, alleen had niet het vertrouwen om risico’s te nemen die andere coureurs wel namen.  Gelukkig ben ik de laatste rondes goed doorgekomen, maar het was wel erg opletten met slicks in de regen.
Ik ben dan ook blij dat ik het seizoen zo heb kunnen afsluiten en ook nog eens plek 5 in het ONK Dutch superbike hebben kunnen pakken! Het jaar begon namelijk lastig. We konden met de BMW niet helemaal de draai vinden, maar met zeer goede hulp en support zijn we weer op het goede pad beland. Daarnaast hebben we echt heel erg veel geleerd, zowel over de motor als over mijn rijden. Al deze informatie zullen we meenemen de winterstop in, zodat we hopelijk het volgende seizoen goed kunnen beginnen.
In de komende maanden zal er druk worden gekeken in welk kampioenschap we komend seizoen willen gaan uitkomen en hoe we dit willen gaan invullen. Ik wil dan ook alle sponsoren, supporters en iedereen wie mij heeft gesteund dit seizoen echt heel erg bedanken! Hopelijk zie ik iedereen volgend seizoen weer terug! Nogmaals hartstikke bedankt en op naar 2022.