Super resultaat en een boost voor het zelfvertrouwen

De vijfde race van dit seizoen was er een om als team trots op te zijn!
In een schitterend duel met de kampioen van vorige jaar wist Thijs een 4e plek binnen te slepen en zodoende het beste resultaat van dit seizoen binnen te halen. Het zelfvertrouwen kreeg hierdoor een mega boost en we kijken nu dan vol vertrouwen uit naar de dubbele races in Duitsland op het circuit van Hockenheim.

Zoals altijd begon ook dit weekend met de vrije trainingen op vrijdag om de juiste afstelling en het ritme te pakken te krijgen voor de kwalificatie en race op zaterdag. Na een maand geen wedstijden meer te hebben gereden was Thijs erop gebrand om dit weekend een goed resultaat neer te zetten. De dag verliep vlekkeloos en er werd niet gefocust op de rondetijden maar gewoon op het rijden en na afloop van de dag had Thijs een prima gevoel over de motor en zichzelf. Een topdag volgens Thijs!

De eerste kwalificatie op de zaterdag morgen begon goed met als resultaat een 5e plek waar het team tevreden mee was en waar Thijs het gevoel had dat het nog sneller kon. Voor de 2e kwalificatie werden er een paar kleine aanpassing gedaan aan de motor en Thijs verbeterde hiermee al snel zijn rondetijd met een kleine seconde!! Hiermee lag hij lange tijd op de 4e plek maar op het laatste moment kwam er toch nog een coureur langszij wat uiteindelijk resulterende in een 5e positie op de startgrid.

De start van de race was weer goed en Thijs wist als 4e de Haarbocht in te duiken en zo doende al een meteen een plekje te pakken. Het tempo in de kopgroep lag erg hoog en mede door gevechten met een aantal coureurs verloor Thijs nipt de aansluiting met de top 3 en kwam in gevecht om de 4e plaats met de kampioen van vorig jaar Danny van der Sluis en nog een andere rijder. Elke ronde werd er van positie gewisseld en het bleef spannend tot in de een na laatste ronde Thijs de vierde positie overnam en die niet meer afstond tot op de finishlijn. Het beste resultaat van dit seizoen en Thijs was hier ook super tevreden mee gezien het verloop van het hele weekend. Het zelfvertrouwen is terug en ik kan niet wachten om in Hockenheim te vlammen en voor het podium te gaan aldus Thijs. Hij wil dan ook de teamsponsoren, supporters en het team bedanken voor alle steun en het vertrouwen in hem want zonder jullie was het niet gelukt.

Thijs over de race: ‘Zo’n weekend had ik echt even nodig. Ik had een goede start en kon gelijk bij de kopgroep aanpikken. Door het erg hoge tempo van de kopgroep en de schermutselingen met Danny en Renzo moesten we helaas de kopgroep laten gaan, maar om dan na een aantal positiewisselingen als 4de over de finish te komen. Was net even de boost die ik nodig had. Het hele jaar hebben we het al lastig en om dan de draad weer te pakken te hebben geeft een heel goed gevoel. Ik kan dan ook haast niet wachten om de stijgende lijn weer voort te zetten in Hockenheim 5, 6 & 7 augustus.’

Video verslag OwCup race 5