Tegenslag voor het Peeters racingteam

Op zaterdag 11 juli is de eerste wedstrijd van het seizoen verreden, maar helaas zonder Thijs. Op de trainingsdag voorafgaand aan 11 juli zijn er door het team diverse trainingen afgewerkt. Welke elk onder verschillende omstandigheden zijn verreden.
Gedurende de dag ging het steeds beter en vond Thijs steeds beter zijn ritme. Totdat er in de laatste sessie een coureur vlak voor Thijs ten val kwam, wie hij niet meer kon ontwijken. Thijs kwam hierdoor ook ten val en heeft hierbij z’n sleutel ontwricht, waardoor er vroegtijdig een einde aan het eerste race weekend is gekomen. Heel erg balend vertrok het team weer terug richting de Achterhoek, want na een lange periode start het seizoen eindelijk. In de komende periode zal worden gekeken over hoe het verloop van het seizoen er nu uit zal zien, maar helaas mist hierdoor Thijs ook race 2 & 3 welke komend weekend op 18 juli in Assen worden verreden.

Thijs over de vrijdag: ‘De dag begon moeizaam. Ik had moeite met het vinden mijn ritme, maar gedurende de dag ging het steeds beter. De hele dag was het weer wisselvallig en was het continu aanpassen aan de omstandigheden en de baancondities. De laatste sessie hadden we gelukkig een volledig droge baan en wilde graag nog wat dingen proberen. Helaas ging het na enkele rondes mis, toen ik de GT bocht anders aansneed voor een betere exit, om een andere coureur te passeren. Ging hij onderuit en kon ik hem niet meer ontwijken, met een flinke crash tot gevolg. In de grindbak wist ik direct dat het niet goed zat, waarna in het ziekenhuis bleek dat ik mijn sleutelbeen ontwricht heb. Helaas kunnen ze hier niks aan doen en moet het natuurlijk op zijn plaats terug komen en genezen, waardoor ik weer een tijdje uitschakelt ben en ook de tweede en derde wedstrijd zal moeten missen.  De komende periode zal ik zo goed mogelijk proberen te herstellen, waarna er naar de rest van het seizoen zal worden gekeken.