Thijs boekt progressie, maar er had meer ingezeten!

Een race vol  incidenten maar met als resultaat een keurige 8e plaat voor Thijs. Dat er meer in had gezeten kwam mede door een onduidelijke vlag situatie tijdens de race het niet adequaat in grijpen van de wedstrijdleiding na afloop van de race. Maar gezien het hele verloop van dit raceweekend heeft Thijs zijn zelfvertrouwen weer een boost gegeven en kijken we vol goede moed uit naar de volgende race op 11 juni!

Op vrijdag begon het weekend met de vrije trainingen. In de sessies die werden verreden werd er de nodige progressie geboekt en het nodige zelfvertrouwen opgedaan voor de kwalificaties en race voor zaterdag. Volgens Thijs een zeer positieve dag.

Tijdens de eerste kwalificatie op zaterdagmorgen was het weer erg wisselvallig waardoor het erg moeilijk was voor het team om de bandenkeuze te bepalen. Om geen onnodige risico’s te nemen werd er rustig aan begonnen en net toen het vertrouwen er was en de baan droog was werd de sessie afgevlagd. Een 20e plek was het resultaat en uiteraard niet de plek waarop Thijs had gehoopt.

De 2e kwalificatie begon droog, het was dus zaak om meteen een snelle tijd te klokken gezien de weersomstandigheden. Er was droog weer voorspeld de eerste 10 minuten (van de 20) dus Thijs moest meteen vlammen. En dat lukte prima want na 10 minuten begon het inderdaad te regen en Thijs klokte een 5e tijd goed voor de tweede startrij! Het team was hiermee meer dan tevreden want we hadden er dit seizoen nog niet zo goed voor gestaan.

Tijdens de race voorafgaande aan die van Thijs begon het te regen en voor het team een erg lastige keuze qua banden, slicks of toch regenbanden? Door goed teamwerk, het in de gaten houden van het weer en de baanconditie, werd er besloten om op slicks van start te gaan. Een perfecte keuze bleek al snel. Thijs had weer een goede start en dook als 3e de Haarbocht in maar had toch nog moeite om het goede ritme te pakken.
Hij werd in de 2e ronde gepasseerd en kwam op de 4e plek terecht in een groep  die streden om plek 4 t/m 8. Er volgde een fase waarin er constant van plek werd verwisseld. Totdat er in de 5e ronde de paarse code 60 vlag werd gezwaaid (code 60 er mag niet harder dan 60 kilometer per uur gereden worden) wegens een crash van een rijder die medische assistentie nodig had. Thijs was de enige van de groep die de vlag zag en ging van zijn gas af terwijl de rest van de groep  door bleef racen. Verwarring alom dus Thijs besloot ook weer gas te geven maar er was al een gat ontstaan die hij niet meer kon dichten. Doordat bijna het hele veld door bleef rijden besloot de organisatie om de race met een rode vlag stil te leggen. Omdat er 5 rondes waren verreden betekende dit tevens het einde van de race met als gevolg dat Thijs op de 8e plek werd geplaatst door de wedstrijdleiding. Ondanks diverse protesten  van enkele teams werd er aan de uitslag niets meer veranderd.

Toch hield het hele team een goed gevoel over het hele weekend en kijken nu al uit naar de race van 11 juni!

Thijs over de race:
‘Ik had een goede start, maar kon in de eerste paar rondes moeilijk mijn draai vinden en kwam in een groepje terecht die streed om de plekken 4 t/m 8. Constant werden er posities gewisseld. Totdat ik zag dat er na een 5 tal ronden de code 60 vlag kwam. Ik zag deze vlag en ging van mijn gas af. Dit was in tegenstelling tot de rest van de rijders waar ik mee aan het strijden was, zij hadden de vlag namelijk niet gezien en gingen vol gas door. Hierdoor raakte ik in de war en reed ik ook harder door dan eigenlijk mocht, maar zo was er al wel een groot  gat ontstaan naar de groep. Uiteindelijk besloot de wedstrijdleiding de wedstrijd stil te leggen. De wedstrijdleiding besloot aan de hand van nog een aantal onduidelijke redenen een uitslag te maken waarin ik als 8e over de finish kwam.

Al met al een redelijk geslaagd weekend, waarin ik weer een flinke stap het kunnen maken in zowel rondentijden als gevoel met de motor. Met de positie van de race ben ik niet helemaal tevreden, maar ik weet waar het aan ligt en ga er hard aan werken. Dus we kijken weer uit naar de volgende wedstrijd die 11 juni zal plaats vinden.’

Video verslag OwCup race 3