Thijs verrast opnieuw in Hengelo

Na vorig jaar (2 maal winst en 1 3e plaats) waren dit maal de verwachtingen ook weer hoog gespannen maar op een andere manier. Thijs reed in Hengelo pas zijn 3e officiële race op de BMW 1000RR superbike. Een motor met +200 pk op een stratencircuit rond sturen vraagt toch wel om enige gewenning, zeker na 6 zes jaar op de 600 machine rond gestuurd te hebben. Dus rustig opbouwen tijdens het weekend was het devies. En dat deed Thijs, rustig opbouwen met in race 1 meteen al een podium in de BeNeLux trophy (3e) en met als hoogtepunt een klinkende overwinning in de laatste race van het BeNeLux Superbike Trophy kampioenschap.  Verder waren er een 8e en een 6e plaats in het zeer sterk bezette IRRC kampioenschap.

Op de zaterdag werden de kwalificaties verreden voor de races van zondag. 2 sessies in de IRRC klasse en 2 in de BeNeLux Trophy. Tijdens de eerste sessie was het de baan verkennen en het goede ritme zien te vinden op de motor. Naarmate de dag vorderde werd het gevoel op de motor steeds beter wat uiteindelijk resulteerde in een 9e start positie in het IRRC kampioenschap en een 7e in de BeNeLux trophy. Niet helemaal waar het team wilde staan maar gezien het sterke deelnemersveld werd er toch positief naar de racedag uitgekeken.

IRRC race 1 en 2
In race 1 had Thijs een prima start en een goede eerste ronde, hij wist van plek 9 na de eerste ronde op te klimmen naar plek 5. het gevoel was er meteen en hij kon met de top mee. In de 5e ronde ging het bijna mis en ging hij er bijna af met een highsider. Met kunst en vliegwerk wist hij de motor weer onder controle te krijgen en zo zijn race te vervolgen. Door extra te pushen om zo weinig mogelijk tijd te verliezen ging het bijna weer mis met een tankslapper. Dit koste hem 3 plekken en het duurde even voordat Thijs weer in zijn ritme zat. Helaas ging hij te geforceerd rijden met als gevolg opgepompte armen waardoor er in deze race niet meer in zat dan een 8e plaats.

Race 2 verliep niet zo hectisch als de eerste, Thijs had een redelijke start maar verloor enkele plaatsen maar wist deze weer terug te pakken door erg laat te remmen voor de eerste bocht. Het tempo van de kopgroep vlak voor hem lag net iets te hoog waardoor deze langzaam van hem wegreden tijdens de beginfase van de race. Langzaam kwam Thijs beter in zijn ritme en daalden de rondetijden en kreeg hij zicht op de man voor hem. In de laatste ronde kreeg hij aansluiting en kon hij de coureur er in de Boschbocht uit remmen en zo de 5e plek over nemen. Het laatste stuk naar de finish moest Thijs nog flink aanzetten maar de 5e plaats kwam niet meer in gevaar. Een zeer knap resultaat in dit sterk bezette veld.

BeNeLux Tropy Superbike race 1 en 2
Na een goede start kwam Thijs voor de eerste bocht een beetje in het gedrang maar wist ondanks dat toch een plekje te pakken. Wat er volgde was een race die Thijs reed een beetje in niemandsland, voor hem waren een paar man weg en achter was er ook niet veel druk. Desondanks gingen de rondetijden langzaam maar zeker omlaag. In de laatste ronde gingen er 2 rijders die voor Thijs reden onderuit waar door er een rode vlag situatie ontstond en de race werd afgevlagd. Over de definitieve uitslag was lang onduidelijkheid maar uiteindelijk bleek Thijs een super 3e plaats te hebben gepakt! Meteen in zijn eerste race in de BeNeLux trophy het podium, een klasse resultaat waar het team dan ook meer dan trots op was.

Race 2 was er een om in te lijsten. Na een goede start dook Thijs als 3e de eerste bocht in. Naarmate de race vorderde ontstond er al snel een kopgroep van 3 coureurs die op het scherpst van de snede streden voor de kop positie. De nummer 1 man kon na een paar rondes iets weglopen van Thijs die inmiddels op de 2e plaats lag. Maar steeds verder in de race kwam Thijs steeds beter in zijn ritme en zette een paar rondes achter elkaar de snelste rondetijd neer. En zo kroop hij weer naar de koppositie toe. 3 rondes voor het einde had Thijs de aansluiting gevonden en wist er de druk vol op te zetten bij de kopman. Door zich steeds even te laten zien maakte de leider een fout en kon Thijs de koppositie overnemen en wist deze de laatste 2 rondes ook niet meer uit handen te geven. Wat een super resultaat, en wederom liet Thijs het publiek vol verbazing achter door in zijn debuut op de superbike meteen de eerste plaats op te eisen. Al met al een zeer geslaagd weekend voor het Peeters racingteam.

Thijs over het weekend: “Wat een geweldig weekend is dit weer geweest. Naast dat het een geweldig evenement is om deel te nemen, hebben we echt elke sessie hele mooie stappen gemaakt. Met als kers op de taart dan toch wel de overwinning in de laatste Benelux Trophy wedstrijd. Van te voren had ik dan ook echt helemaal niet verwacht en ging ik dan ook net zoals vorig jaar op de supersport zonder verwachtingen het weekend in. Dat we dan ook in de Europese straatrace competitie al zo competitief mee kunnen doen is helemaal mooi en dat terwijl ik pas net op een superbike stap. Ik wil dan ook mijn team bedanken voor hun harde werken dit weekend. Naast dat we dit weekend de motor flink verbeterd hebben, hebben we ook nog eens veel testwerk verricht en hebben we veel geleerd. Daarnaast wil ik ook alle sponsoren en supporters bedanken want zonder hun is het niet mogelijk om deze sport te beoefenen.”