Top prestatie voor Thijs!

Na de eerste race van het seizoen was het gevoel bij Thijs al goed, en het doel van elke race is zoals altijd het podium, maar zo vroeg al in het seizoen een tweede plek pakken is natuurlijk fantastisch! Het keiharde werken van Thijs in de wintermaanden en het optimaal prepareren van de motor door Martin werpen dus nu al zijn vruchten af. Het beloofd een mooi en spannend seizoen te worden aldus een super trotse Thijs.

De vrijdag werd dit keer vooral gebruikt om de voor vering af te stellen, omdat deze flink veranderd was ten opzichte van race 1. De eerste sessie werd wegens een te natte baan niet verreden en vanaf sessie 2 werd er gewerkt aan het verbeteren van de motor en op gebruikte banden werden er elke keer stappen gemaakt en de rondetijden naar beneden gebracht. De dag werd met een positief gevoel naar de zaterdag afgesloten.

In eerste kwalificatie had Thijs het goede gevoel meteen te pakken wat resulteerde in een keurige 5e plek op de startgrid. De tijden van de vorige race werden meteen goed verbeterd wat zelfvertrouwen gaf voor de 2e kwalificatie.Tijdens de 2e kwalificatie begon Thijs rustig met het opbouwen van zijn tijden maar toen hij wilde aanzetten voor een snelle ronde was de meeste grip van zijn band weg en kon hij zodoende zijn tijd wel verbeteren maar bleef op een 5e plek steken. Maar op slecht 3 tiende van plek 2 laat wel zien hoe competitief de NK supercup 600 is.

De Race.
Thijs had weer een goede start en dook als 3e de eerste de Haarbocht bocht in. Het tempo lag vanaf het begin erg hoog en het duurde even voordat Thijs in het goede ritme zat waardoor hij in de beginfase een paar plaatsen verloor. Eenmaal in zijn ritme pakte hij weer een paar plaatsen terug en kon hij mee vechten voor het podium. Tot in de 6e ronde er een rijder hard onderuitging en direct medische assistentie nodig had. Hierdoor werd de rode vlag gezwaaid wat betekende einde race. Aangezien er meer dan 75 % van de wedstrijdafstand was verreden was dit dus ook de einduitslag van de race. Op dat moment lag Thijs 2e wat dus betekende het eerste podium van dit seizoen. Met een snelste ronde van 1,43,7 en een gemiddelde snelheid van 154,87 km/uur behoord Thijs bij de toprijders van Nederland in de 600cc klasse. Dit resultaat is een boost voor het hele team en we kunnen dan ook niet wachten op de volgende race op 3 juni wederom op het TT-Circuit. U bent van harte uitgenodigd om eens race van dichtbij mee te maken en bent welkom in pitbox 15! De koffie staat klaar en gratis entree.

Het Peeters Racingteam wenst de onfortuinlijke Jorn Hamberg veel beterschap toe en een voorspoedig herstel.

Thijs over de race:
“Ik had een goede start, maar om een één of andere reden ging het rijden de eerste paar rondes niet lekker. Pas na een paar rondes lukte het weer om mijn ritme te herpakken die ik ook in de vrije trainingen en kwalificaties had. Ik begon weer goede rondetijden te rijden en kon het gevecht om de podium plekken weer aangaan. In de 7de ronde viel de rode vlag en werd de wedstrijd niet meer herstart. Op dat moment lag ik op plek twee! Dit betekende dus mijn eerste podiumplek van dit seizoen en heeft het harde werken deze winter toch al iets geloond. De volgende wedstrijd staat over een aantal weken alweer op het programma en in die tussentijd zullen we weer hard werken om dan weer voor een top resultaat te gaan. Ik wil dan ook mijn team, de sponsoren en alle aanwezigen bedanken voor hun support!”