Twee 5de plaatsen in Oschersleben

Op 18 t/m 20 juni hebben race 2 & 3 van het International Dutch Championship plaats gevonden in Oschersleben. Met temperaturen boven de 30 graden, was het dan ook flink afzien.

De vrije training stond in het teken van aan de baan wennen met de 1000 en te kijken hoe het eerste gevoel met de motor hier was. Helaas was het voor Thijs niet mogelijk om net als de meeste concurrenten extra trainingen voorafgaand af te werken.
Deze training verliep dan ook niet naar wens. De motor voelde niet aan zoals Thijs hem graag wilde en gaf veel onbalans. Dit resulteerde dan ook in een teleurstellende 13de rondetijd. Wel was er veel nuttige informatie verzameld, waarna er door het team flinke aanpassingen aan de setting gemaakt konden worden.
In de beide kwalificaties daarop volgend, wist Thijs flinke stappen te maken, qua setting als rondetijd. Dit was dan ook terug te zien op de startlijst. Aan het einde van beide kwalificaties wist Thijs een 7de startplek wist vast te stellen. Een positie waar iedereen redelijk tevreden mee was, zeker gezien de korte rijtijd en het nog zoekende zijn naar een goede afstelling.

Waar normaal gesproken Thijs een goede start heeft, ging dit voor de eerste race wat minder. De plekken welke hij bij de start gewonnen had, moest hij helaas in de eerste bocht weer terug geven. Na een paar rondes maakte Thijs een flinke fout en moest hij een plek afgeven. Na de 5de plek weer over te hebben genomen, wist Thijs ronde na ronde het gat naar zin achtervolgers te uit te breiden. Na een eenzame wedstrijd werd er dan ook als 5de over de finish gekomen. Een positie en tempo waar Thijs wel tevreden, maar nog niet tevreden was over de motor.

Na afgekoeld te zijn, werden er nog enkele veranderingen aan de motor doorgevoerd, waarmee hopelijk weer een stap gemaakt kon worden.

Graag had het team de veranderingen welke op zaterdag avond door gevoerd waren willen proberen in de warmup op zondag ochtend, maar door een flinke valpartij in de klasse voorafgaand kon er niet echt gereden worden. Waarna er besloten werd om de veranderingen te laten staan en deze te proberen in race 2.
Voor race 2 had Thijs wederom niet zo’n goede start als we normaal van hem gewend zijn en door te voorzichtig de eerste bocht in te duiken verloor Thijs de goedgemaakte plekken gelijk weer. De eerste rondes had Thijs het erg lastig en zat niet fijn op de motor. Naarmate de race vorderde verbeterde het, werden de rondetijden sneller en kon de 5e plek overgenomen worden. Waarna beetje bij beetje er een voorsprong kon worden opgebouwd. Na wederom weer een kleine voorsprong te hebben opgebouwd. Besloot Thijs deze te consolideren om zo geen onnodige risico’s meer te nemen en zo wederom als 5de over de finish te komen.

Twee resultaten waar het team niet geheel ontevreden over is. De 5e plekken waren dit weekend gewoon het hoogst haalbare, zeker gezien de rijtijd. Ook is er weer zeer zinvolle informatie verzameld welke weer meegenomen kan worden, gedurende het seizoen.
Thijs over het weekend in Oschersleben: ‘ik denk dat we een positief weekend hebben gehad in Oschersleben, ondanks de extreem hoge temperaturen. We hebben bijna elke sessie echt hele grote stappen gemaakt, zeker gezien de weinige rijtijd die we hadden en het de eerste echte, zonder grote technische problemen, keer hier in Oschersleben was. Daarnaast moeten we voor de volgende wedstrijd in Oschersleben echt nog hard werken nog hard werken aan de afstelling. De gemaakte stappen zijn mooi, maar nog niet goed genoeg. Want we waren dit weekend wel erg constant qua tijden, maar gewoon niet snel genoeg. Wel hebben we in ieder geval erg nuttige informatie verzameld, wat nu flink geanalyseerd kan worden.
Alleen nu gaan we ons eerst opmaken voor de wedstrijden op de Nürburgring, wat voor mij een nieuwe baan is en dus ook een nieuwe ervaring zal worden. Maar ik kijk er naar uit.

Tijdschema Nürburgring
Op 2 t/m 4 juli vinden ook de volgende twee races op het International Dutch Championship kalender plaats in het Duitse Nürburgring.
Niet alleen een nieuw circuit op de kalender, maar ook voor Thijs. Alles zal dus nieuw worden voor het team, maar er zal alles aan gedaan worden om er en mooi weekend van te maken.
Is als volgt:

Vrijdag:

  • Vrije training:    17:35 - 17:55

Zaterdag:

  • Kwalificatie 1:   10:25 – 10:45
  • Kwalificatie 2:   14:25 – 14:45
  • Race 1:                18:45 – 19:15

Zondag:

  • Warm-up:           8:45 – 8:55
  • Race 2:                13:45 – 14:20

Het volledige tijdschema kunt u hier vinden.
Helaas zal het naar alle waarschijnlijkheid niet mogelijk zijn om de wedstrijd van dichtbij te komen bekijken, zodra dit wel weer mogelijk is hoort u het van ons.