Zwaar bevochten derde plaats in race 3

In de strijd om het kampioenschap wordt de lat steeds hoger gelegd en moet er gepresteerd worden in elke wedstrijd. Een 3e plaats in deze wedstrijd was voor Thijs teleurstellend omdat zo vond hij zelf hij teveel fouten maakte waardoor er niet meer in zat dan plaats 3. Het team dacht hier toch anders over en was gezien het race verloop toch wel tevreden met de behaalde punten voor het kampioenschap. Een podiumplaats in deze fase van het kampioenschap is altijd goed en belangrijk voor het zelfvertrouwen.

De vrijdag bestond weer uit de nodige trainingssessies waarin kilometers gemaakt worden om zo in het goede ritme te komen en om het rijwielgedeelte te finetunen. Assen is inmiddels bekend terrein voor Thijs maar toch blijft zo’n trainingsdag erg belangrijk. Alleen in de 1 na laatste sessie ging het mis en gleed Thijs in de Stekkenwal onderuit. Rijder oké, maar de motor had toch wel de nodige schade. Gelukkig wist het team deze net op tijd te repareren om zo toch nog een paar rondes te kunnen rijden om te zien of alles goed afgesteld was voor de kwalificaties van morgen.

De eerste kwalificatie was om half 12, maar desondanks was het toch nog wel fris. Thijs kwam snel in het goede ritme maar hij had moeite om bij het aanremmen de motor in balans te houden, maar ondanks dat wist hij aan het einde van de kwalificatie een keurige 4e tijd op de klokken te zetten.Toch besloot het team om flinke veranderingen aan de motor door te voeren om zo beter voor de dag te komen in de 2e sessie.
Tijdens de 2e kwalificatie besloot Thijs om meteen te pushen om zo snel mogelijk een goede tijd neer te zetten, maar eenmaal op de baan merkte hij dat hij helemaal geen grip had en dook naar binnen om de vering aan te passen. Het bleef een moeilijke sessie en in de slotfase wist Thijs zijn eigen snelste tijd nog wel te verbeteren wat uiteindelijk resulteerde in een 5e plek op de startgrid.

Voor de race had Thijs een redelijke start, maar kwam in de eerste bocht meteen in het gedrang en verloor hierdoor meteen enkele plaatsen. Om zijn verloren positie weer goed te maken begon Thijs te geforceerd te rijden, waardoor hij enkele foutjes maakte en zo terug zakte naar een 10e plaats. Maar halverwege de 12 ronden durende race herpakte Thijs zich en kwam weer aan de ronde tijden die de kopmannen ook reden. Wat volgde was een mooie inhaal race en er werd op het scherpst van de snede gestreden. Positie na positie wist Thijs zich naar voren te vechten en kwam in gevecht met een andere coureur en wist deze op de finish met uiteindelijk 0,081 van een seconde voor te blijven. Gezien het verloop van de race toch weer een topprestatie van Thijs. Als 5e kwam hij uiteindelijk over de finish maar door dat er 2 gastrijders mee reden finishte Thijs als 3e . Inmiddels heeft de OW Supercup 600 een nieuwe naam namelijk het Open Nederlands Kampioenschap Supercup 600. Thijs bezet na deze race de 2e plek in de algemene rangschikking van het ONK.

Thijs over de race: ‘Met het doven van het licht was ik oké weg, maar voor de eerste bocht ging ik veel te vroeg in de remmen waardoor ik een hoop plekken verloor en in het gedrang terecht kwam. Hier wilde ik graag uitkomen, maar dit werkte me helaas alleen maar tegen. Ik begon fouten te maken en het rijden ging helemaal niet lekken. Gelukkig wist ik na een aantal rondes de knop om te zetten en kwamen eindelijk de rondetijden weer die ik wilde en kan rijden. Hierdoor wist ik weer een aantal plekken terug te pakken en in de één na laatste ronde kwam ik zelfs weer op een podiumpositie terecht. Toch wel een beetje teleurstellend kwam ik over de finish, aangezien ik graag op meer had gehoopt. Aan de andere kant kunnen we op een lastige dag als dit zeker tevreden zijn met het resultaat en het zullen ook weer belangrijke punten zijn voor het kampioenschap.Al met al is dit weekend dan toch nog positief geweest. Eentje waarin we niet alleen weer een podiumplaats hebben gepakt, maar ook een belangrijke stap met de motor hebben gezet. Op zaterdag 16 juni staat de vierde wedstrijd van het seizoen op het programma, wederom weer op het TT circuit in Assen. Dat zal een weekend worden, waarin we hard gaan werken om de motor alleen nog maar verder te verbeteren en weer mee te strijden voor de podiumposities!’