Super seizoens afsluiter!

Als je in de 1e race meestrijd om de koppositie en enkele rondes op kop rijdt en dan vervolgens door een onbelangrijk olie sensortje uitvalt is dat heel zuur maar het geeft ook super gevoel voor de 2e race. En in de 2e race bleef Thijs de pech bespaart die hem het hele seizoen al achtervolgt en kon wederom met de kopmannen meestrijden en finishte uiteindelijk op een meer dan verdiende 3e plaats.

Het laatste race weekend begon zoals altijd op de vrijdag en het geheel gereviseerde motorblok werd ingereden en Thijs moest ritme opdoen omdat hij sinds Hockenheim niet meer op de motor had gereden. Het werd een positieve dag en Thijs keek vol vertrouwen uit naar de laatste 2 races op zaterdag.
Normaal bestaat de zaterdag uit 2 kwalificaties en 1 race, maar nu was het juist anders om, 1 kwalificatie en 2 races. Tijdens deze dus belangrijke kwalificatie kon Thijs meteen tijden rijden die hij het hele seizoen nog niet had gereden, en zonder veel risico’s te nemen bleef hij tot vlak voor het einde op pole staan. Uiteindelijk dook er nog 1 rijder onder de tijd van Thijs door maar het betekende wel P2 en dus eerste startrij in allebei de races!

De start van race 1 was goed en Thijs dook als 2e de Haarbocht in en had meteen het juiste ritme te pakken en kon in de eerste ronde meteen de kop al overnemen. Hier had het team zo op gehoopt het hele seizoen en eindelijk kon Thijs het waarmaken. Hij wist de koppositie enkele ronden te behouden maar moest hem toch afstaan en werd terug verwezen naar de 2e plek. Hij kon het tempo van de kopman goed blijven volgen en toen hij een aanval plaatste om de kop weer over te nemen deed het achterwiel een stap opzij en kreeg Thijs van de marshals de olievlag. Toen Thijs achterom keek zag hij dat de motor onder olie zat en besloot meteen naar de kant te sturen en de motor stil te zetten. Wat een ontzettende teleurstelling, strijdend om de kop en dan uitvallen. Een maal weer terug in de paddock bleek de schade reuze mee te vallen en werd de motor door het team weer race klaar gemaakt voor de 2e race.
De 2e race begon als de 1e, Thijs dook als 2e de eerste bocht in en wist deze een tijd lang vast te houden. Er werd geracet op het scherpst van de snede en Thijs kwam in gevecht voor de positie 2 t/m 4. In de laatste ronde ging Thijs even iets te wijd en kwam op de 4e plaats terecht. In een alles of niets poging probeerde Thijs in de laatste bocht de GT zijn 3e plaats terug te pakken en met een geweldige inhaalactie kwam Thijs als 3e over de finish!  Wat een schitterend resultaat na een zo moeizaam verlopen seizoen. Het team stond dan ook te glunderen van trots tijdens de beker uitreiking op het grote TT podium. We kijken nu al vol vertrouwen uit naar het volgende seizoen.

Thijs over de race:
‘Wat super om het seizoen toch nog zo te kunnen afsluiten! Gelijk vanaf de kwalificatie was het gevoel met de motor gewoon goed. Ik kon direct snellere tijden rijden dan ik heel dit seizoen gedaan had. Het eerste deel van race 1 verliep gewoon super! Ik kon een groot deel van de wedstrijd zelfs op kop rijden, helaas kregen we een technisch mankement aan de motor waardoor ik de motor langs de kant stil moest zetten. In race 2 was de 3e plaats gewoon super. Na alle pech van dit jaar, had ik dit echt nodig.
Op dit moment zijn we alweer druk bezig met de voorbereidingen voor 2017 om nog sterker voor de dag te komen en het seizoen weer te starten zoals we geëindigd zij. Zoals het er nu naar uit ziet gaat de Supersport (ONK) en de SuperCup één klasse worden, maar daarover volgt later meer.
Ik kan in ieder geval mijn team en sponsoren dan ook niet genoeg bedanken voor het vertrouwen in mij in het toch wel lastige seizoen. Ik wil dan ook mijn team; mijn vader (Martin), Dick, Henk, Eric, Peter en Hemmie bedanken! Maar natuurlijk ook mijn Sponsoren: Motorservice Peeters, InPerson, Trackdays4all, Brandt bedrijfskleding, Dunlop banden, Geert Drent, Mikra lakschade herstel, Kärcher carwash Lievelde en de leden van de club van €50 en €100 willen bedanken voor hun steun dit seizoen. Ook zou ik Bas en Gert nog willen bedanken voor alle hulp en gezelligheid dit seizoen. Want zonder jullie allemaal is het racen niet mogelijk!! Super bedankt en hopelijk tot volgend seizoen!’

**Foto credit: Damon Teerink