Dubbele races, dubbel podium!

Oschersleben was Thijs goed gezind, tijdens dit race weekend stonden er 2 races op het programma en daarbij scoorde Thijs tot twee maal toe een tweede plaats. Weer een klasse resultaat voor Racing team Peeters die inmiddels aan toont tot de top van Nederland te behoren in de Supersport 600 klasse! Dit zijn geen uitschieters meer en Thijs laat zijn talent keer op keer gelden en strijd nu volledig mee in de strijd om de titel.

Het weekend bestond uit de vrijdag die vooral benut werd om aan de afstelling van de motor te werken en om ritme op te doen. Gelukkig ligt Thijs de baan goed en na 2 sessies reed hij alweer de tijden die een aantal jaar geleden ook werden gereden. Echter in de 3e sessie ging het mis, door een licht versleten voorband ging Thijs met een niet al te hoge snelheid onderuit en gleed de grindbak in met zijn been nog onder de motor. Door het stuiteren van de motor kreeg zijn been een paar beste klappen te verduren. Door de adrenaline kon Thijs de motor weer oppakken en terugbrengen naar de pits. Eenmaal terug bij de tent begon Thijs toch wel erg veel last van zijn bovenbeen te krijgen en werd besloten om toch maar even naar de medische post te gaan. Er bleek een gigantisch ei op zijn been te zitten en de artsen dachten aan een spierscheuring, maar door de zwelling was het enige wat ze konden doen op dat moment het volledige been in het verband zetten zodat de zwelling niet naar beneden zou zakken. Door de hevige pijn besloot het team om de 4e sessie over te slaan en de zwelling goed te koelen. Omdat er nog een heel weekend voor de boeg lag besloot Thijs ondanks de pijn de 5e sessie toch te rijden, met wat hulp om op de motor te komen ging hij de baan op en dat ging boven verwachting goed. De tijden die hij tijdens deze sessie reed vielen reuze mee en door zijn rijstijl licht aan te passen vanwege de pijn werd er toch nog positief naar de zaterdag uit gekeken.

Op de zaterdag stonden er 2 kwalificaties op het programma. De zwelling in Thijs zijn been was iets minder en het lopen ging ook al beter. Het duurde daarom iets langer tijdens deze 1e sessie voor Thijs om in zijn ritme te komen en toen er na de 4e ronde de rode vlag uitging was er niet een echt  snelle tijd neer gezet wat jammer was want nu kwam alles aan op de 2e kwalificatie aan. Deze werd gelukkig wel helemaal uitgereden en Thijs zat er vanaf het begin meteen goed bij, het was constant stuivertje wisselen tussen de 1e en 2e plaats. In zijn laatste ronde gaf Thijs nog 1 keer alles maar op 0,009 miste hij de pole. Hier baalde hij wel van maar was ook wel weer tevreden om vanaf de eerste startrij beide races te mogen vertrekken.

 Tijdens de warming-up op zondagmorgen werd er rustig begonnen vanwege de drukte op de baan en toen Thijs vrij baan had en wou aanzetten voor een snelle ronde was de warming-up ook al weer voorbij.

De races in Duitsland worden anders verreden dan in Nederland, op Assen rij je 10 rondes maar hier in Oschersleben rij 15 minuten en 2 ronden. Thijs had een goede start en dook als 2e de eerste bocht in en kon meteen aanpikken bij de kopman. Helaas werd er na 1 ronde wegens een valpartij de rode vlag gezwaaid en moest er opnieuw gestart worden. Nu voor 10 minuten en 2 ronden. De start ging beter nog en Thijs dook als kopman de eerste bocht in en wist samen met Glenn van Straalen weg te lopen van het veld en een gaatje te slaan. In de 5e ronde passeerde Glenn Thijs en Thijs wist hierop geen antwoord te geven, maar na enkele ronden hervond Thijs zich maar het gat was te groot en hij besloot geen risico’s  te nemen en finishte op een keurige 2e plaats. Gezien de blessure van Thijs een top prestatie!

De 2e race begon hetzelfde als de eerste want na 1 ronde werd de wedstrijd wederom afgevlagd wegens een valpartij. Een gelukje voor Thijs want hij kwam niet goed weg en ging als 5e de eerste bocht in. Dus een herkansing tijdens de 2e start. Hierin was hij zoals vanouds weg en pakte meteen weer de kop start. De race verliep haast als een kopie van de eerste, Thijs en Glenn reden van de rest van het veld weg en nu ook weer passeerde Glenn Thijs en na 5 ronden had het duo al een gat geslagen van 4,7 seconden op de rest van het veld! Maar ook nu weer werd de race afgevlagd wegens olie op de baan en de daardoor ontstaande valpartijen. In de pits bleef het nog even spannend over de race nog zo worden  herstart maar er werd besloten om niet meer van start te gaan. Dit vond Thijs erg jammer want hij had het gevoel dat er in de slotfase meer in had gezeten. Al met al een prima weekend het Peeters Racingteam met 2 maal een 2e plaats en het nodige respect vanuit de paddock om met zo een blessure deze prestatie uit het vuur weten te slepen!

Thijs: “Wat een weekend. Als iemand vrijdag na mijn crash had gezegd dat ik twee keer een tweede plek zou scoren had ik ervoor getekend. Beide races verliepen, ondanks de kortere duur, erg goed. De rondetijden waren constant sneller dan  in de kwalificatie en we wisten in een aantal rondes al een flink gat te slaan naar de rest. Helaas waren beide races dus net te kort om nog een poging te doen voor de eerste plek. Ik ben dan ook super tevreden over de verloop van het weekend, wederom waren we heel het weekend als snel. Al gooide bijna deze kleine val partij roet in het eten. Het team heeft ook weer super werk verricht. Zo werd de motor zeer snel weer klaar gemaakt en hebben ze voor de wedstrijden er een super motor neergezet. De volgende wedstrijd staat 16 juli pas weer op het programma en in die tussentijd zal ik door artsen nog even goed naar mijn been laten kijken, waar ik  zoals het er nu naar uitziet toch een spierscheur in het opgelopen. Ook  zullen we kijken of er toch nog even een keer extra getraind kan worden, zodat het goede ritme waarin ik nu zit behouden en verbeterd kan worden.”