Thijs pakt geweldige eerste overwinning!

Na er zo vaak dichtbij te hebben gezeten viel alles dit weekend op zijn plaats en pakte Thijs in een zinderende wedstrijd zijn eerste overwinning in het N.K. supercup 600. Met een voorsprong van 3 en 4 tienden op de oud Nederlands kampioenen Danny van der Sluis en Coen Bouwmeester was dit een fantastisch resultaat waar Thijs en het hele team super trots op zijn. Eindelijk loon naar werken voor het team maar vooral voor Thijs die zijn keiharde werken eindelijk uitbetaald ziet met klinkende overwinning!

De vrijdag werd weer gebruikt om het nodige ritme op te doen en verschillende afstellingen uit te proberen. De aanpassingen pakten goed uit en Thijs reed goede rondetijden. In de 4e sessie ging het echter mis. Thijs zat in een snelle ronde en passeerde buitenom in de Ramshoek (super snelle bocht) een rijder maar kon hierdoor niet zien dat er hiervoor 2 langzame coureurs reden, en om deze jongens niet te raken remde Thijs de motor onderuit en kwam met hoge snelheid in de grindbak terecht. Rijder OKÉ  maar de motor niet. Na flink sleutelen van onze topmonteurs en pitbox maatje Rens Vink van wie we ook een reserve tank konden lenen kon Thijs toch nog de baan op voor de 5e sessie. Ondanks de toch wel harde klapper was het zelfvertrouwen van Thijs niet aangetast en ging hij meteen weer snel rond en de motor voelde weer prima aan voor de kwalificatie en race van morgen. Zonde van de valpartij maar al met al een positieve dag.

De Racedag
De kwalificaties verliepen volgens plan, vanaf het begin er bij zitten was het devies en dat lukte prima. In zowel de eerste als de tweede kwalificatie sessie wist Thijs zijn ronde tijden steeds te verbeteren en lag lange tijd op de eerste plaats. Vlak voor het einde dook WK supersport coureur Jaimie van Sikkelerus net met 1 tiende onder de tijd van Thijs. Na afloop van de kwalificatie werd Jaimie gediskwalificeerd wegens het tot 2 maal toe de geluidsnorm te hebben overtreden. Wat betekende toch nog dat Thijs vanaf pole mocht vertrekken.

Thijs had een goede start en dook als 2e de eerste bocht in om enkele bochten later al de kop over te nemen. Thijs kon samen met oud kampioen Bouwmeester een gaatje slaan maar echt wegrijden van de achtervolgende 3 mannen lukte niet echt. Omdat Thijs in de Haarbocht iets te wijd ging kon Bouwmeester in de 6e ronde de kop overnemen en vond van der Sluis inmiddels ook aansluiting. Wat volgde was een super spannende eindfase van de race waarbij Thijs in de voorlaatste ronde kop overnam en deze niet meer afstond en zo als eerste werd afgevlagd vlak voor van der Sluis en Bouwmeester. De ontlading van het team aan de pitmuur toen Thijs als eerste over finisch kwam was dan ook geweldig, eindelijk loon naar werken! Aangezien concurrent van Straalen als 5e over de finish kwam deed Thijs ook nog goede zaken voor de stand in het kampioenschap. Hij bezet nu na 3 races de 2e plek in het N.K.

Thijs over zijn overwinning: "Eindelijk, ik heb er zo vaak dichtbij gezeten, maar nu is het eindelijk gelukt. Ik maakte het nog even spannend voor mezelf door een rem fout in de eerste bocht. Gelukkig wist ik snel te herstellen en de kop weer over te nemen. Het hele weekend had ik al laten zien dat ik sterk was en dat het dan ook loont in een overwinning is dan ook geweldig. Ik kan mijn team, sponsoren en supporters dan ook niet genoeg bedanken voor hun support en vertrouwen in mijzelf en ik ga komende week in Oschersleben weer voor een top resultaat!"