Finale races met podium posities afgesloten

Met een dubbel podium in de laatste 2 races van het seizoen wist Thijs een uiteindelijke 2e plaats te pakken in de eindstand van het O.N.K. supercup 600. Een geweldige prestatie van zowel Thijs als het team en met name Martin die ervoor zorgde dat de motor er elke race weer op en top klaar voor stond om met de top van de Nederlandse racesport te kunnen strijden. Van de 12 races mocht Thijs 10 x het podium betreden en dankzij dit zeer constante presteren mag hij zich een jaar lang vice-kampioen van Nederland noemen. En we vergeten ook het gast optreden van Thijs niet tijdens de wegraces op de Varsselring waar hij de vloer aanveegde met de complete top van de BeNeCup door 2 x met de overwinning aan de haal te gaan. En ook een 3de  plaats pakte in het zeer sterk bezette IRRC 600 kampioenschap.

De laatste wedstrijden van het seizoen werden op 1 dag verreden wat inhield dat er maar 1 kwalificatie werd  verreden. Na de succesvol verlopen vrijdag training was Thijs er klaar voor om tijdens deze enige kwalificatiesessie te gaan knallen. Het ritme zat er meteen goed in en hij wist telkens zijn rondetijden te verbeteren. Halverwege ging het bijna mis voor Thijs, want door een schakel fout kwam hij tussen de versnellingen in te zitten en remde daardoor zijn achterwiel flink los van de grond waar door hij met een te hoge snelheid op de bocht af kwam. Met het nodige kunst en vliegwerk en stuurmanskunst wist hij de motor net uit de muur te houden en niet onderuit te gaan in de grindbak. Na even een ronde bijkomen van de schrik zette Thijs aan het einde van de sessie nog even aan en wist zich uiteindelijk als 4e te plaatsen voor beide races. Een resultaat waar men toch wel tevreden mee was want de tijden lagen erg dicht bij elkaar.

Na een goede start in race 1 wist Thijs meteen met 2 andere coureurs van het veld weg te rijden en zo een kopgroep van 3 man te vormen. Er werd verschillende keren van positie gewisseld  maar er kon niemand echt weg rijden. Door een kleine aanpassing in de kwalificatie kwam er hierdoor een groter probleem voor terug en moest Thijs halverwege de race kopmannen laten gaan. Aangezien hij toch nog sneller was dan de achtervolgers kwam de 3e plaats nooit in gevaar. Guus Boes eindigde deze race als eerste en sleepte zodoende de titel in de Supercup 600 binnen. Team Peeters wil hierbij dan ook Guus en zijn team feliciteren met het behalen van de titel. Thijs kwam dus keurig als 3e over de finish met een ruime voorsprong op de nummer 4.

Thijs had in race 2 wederom een goede start maar bij het aanremmen van de eerste bocht wilde hij een coureur buitenom passeren maar deze had dat niet in de gaten waardoor beide rijders wijd gingen en Thijs zo een paar plaatsen verloor. Door meteen flink te pushen wist hij ook weer binnen enkele ronden deze plekken weer goed te maken en kon zo jacht maken op de kopgroep. Ronde na ronde liep Thijs op de kopgroep in en in de laatste ronde wist hij de aansluiting te vinden. Helaas was de race net te kort want op de finish was het verschil met nummer 2 0,1 seconde. En zo finishte  hij wederom op de 3e plaats.

Thijs over de races en het seizoen: ‘Helaas heb ik de laatste wedstrijden niet met een knaller kunne afsluiten. Race 1 was lastig, de aanpassingen die we aan de vering maakten werkte averechts waardoor ik het erg lastig had.
Race 2 begon slecht, aangezien ik in de eerste bocht in het gedrang terecht kwam en buiten de baan werd gedrukt. Waardoor ik aan een inhaal race moest beginnen en sterk terug kwam. Helaas wel weer een derde plaats wist te behalen, maar wel de snelste race ronde.
Jammer genoeg heb ik seizoen niet kunnen afsluiten met het kampioenschap in het ONK SuperCup600, maar met de tweede plaats. Iets wat nu nog een beetje heerst als een teleurstelling, maar wat in de komende weken wel zal omslaan. Ik kan in ieder geval terug kijken op een erg mooi en constant seizoen. 10 van de 12 ONK SuperCup600 wedstrijden op het podium finishen en daarnaast nog mijn gast optreden op de Varsselring. Dat weekend is denk ik wel de mooiste uit mijn carrière geweest. Alles klopt dat weekend gewoon!
Ik wil dan ook graag m’n team sponsoren: Motorservice Peeters, InPerson, Dunlop, Geert Drent, Adfizi, Autobedrijf Langwerden, Motorkleding reparatie De zilveren naald, Kuikenboerderij Schotman, Wolterink bouwservice, Stoltenborg montage, alle leden van de club van €100,-, alle leden van de club van €50 en natuurlijk alle (aanwezige)supporters bedankten voor jullie steun dit seizoen. Zonder al deze mensen is het voor mij niet mogelijk om deze mooie sport op dit niveau te beoefenen! Vanaf dit moment beginnen echter ook de voorbereidingen al voor het nieuwe seizoen. Zo worden de plannen gemaakt voor het nieuwe seizoen en wordt er organisatorisch gekeken wat er beter kan in het nieuwe seizoen. Nogmaals iedereen harstikke bedankt voor alle support en hopelijk tot in 2019!’