Peeters in samenwerking met RR MOTORSPORTS naar ONK SuperCup1000

In 2019 zal Thijs Peeters in samenwerking met RR MOTORSPORTS uitgaan komen in het ONK Supercup 1000. Dit zal een compleet nieuwe uitdaging gaan worden, aangezien er gereden zal worden op de nieuwe 2019 BMW S1000RR.

2018 was een zeer sterk seizoen, waarin Thijs Peeters tot de laatste wedstrijden streed om de titel in het ONK Supercup 600. In eerste instantie was het team van plan om wederom deel te gaan nemen in de 600 categorie, maar al vrij snel kwam het aanbod van Nelson Rolfes van RR MOTORSPORTS om over te stappen naar de Supercup 1000. De gesprekken die hierop volgenden waren echter zeer positief en beide partijen kijken dan ook met vertrouwen naar komend seizoen. In overleg is er een mooi pakket samengesteld en waarin gereden zal gaan worden met de nieuwe 2019 BMW S1000RR. Vanwege het feit dat deze pas vanaf medio juni beschikbaar zal zijn, wordt het seizoen gestart worden op een 2018 S1000RR.

Thijs Peeters: “Ik ben uiteraard blij dat ik eindelijk mag melden wat de plannen voor komend seizoen zijn. Na afgelopen seizoen helaas net weer de titel te zijn misgelopen was het misschien een logische optie om nog een jaar door te gaan in de 600. Aan de andere is het denk ik ook niet heel verkeerd om een compleet nieuwe uitdaging aan te gaan en daarin met een frisse start te beginnen.  Ook binnen het team zullen een paar positieve veranderingen plaatsvinden. Het zal waarschijnlijk een lastig seizoen gaan worden, aangezien het een compleet nieuwe uitdaging is en we zullen het ook echt moeten beschouwen als een leerseizoen. Daarnaast kunnen we halverwege het seizoen pas overstappen naar het 2019 model. Zowel het team als ik hebben er alle vertrouwen in dat het een mooi seizoen zal worden.”

Nelson Rolfes: ‘’Ook ik ben erg enthousiast over de komst van Thijs Peeters naar de ONK Supercup 1000 competitie. Thijs heeft in het verleden al bewezen de juiste hoeveelheid wilskracht en talent aan boord te hebben, om te kunnen strijden voor overwinningen en zelfs de titel in de 600 categorie. Ik ben ervan overtuigd dat hij dit voort kan zetten op een BMW S1000RR, als hij zichzelf de tijd gunt om er aan te wennen. Hij zal eerst een competitieve 2018 versie tot zijn beschikking krijgen om daarmee het seizoen te starten.’’