Moeilijke maar positieve eerste race

De verwachtingen voor de eerste race van 2017 waren hooggespannen na de podiumplek van de laatste race van vorig jaar. Dan valt een 8e plaats tegen maar de Nederlandse top is inmiddels zo breed dat er wel 10 rijders zijn die een kans maken om voor het podium en de titel te gaan. En het Ow Supercup 600 kampioenschap is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig Nederlands kampioenschap met daarin dus de volledige Nederlandse top.

Op vrijdag begon voor Thijs zijn seizoen met de vrije trainingen onder wisselende weersomstandigheden. De droge sessies verliepen meteen goed en er werd vooral gewerkt aan de afstelling van de motor en rijwiel gedeelte wat resulteerde in goede en constante rondetijden. Met een goed gevoel richting de wedstrijd werd deze dag afgesloten.

Net zoals vorig jaar bestond de wedstrijddag uit 2 kwalificaties en de race. De eerste kwalificatie verliep op een opdrogende baan waardoor er geen risico’s door Thijs werden genomen omdat na het erna uit zag dat de 2e wel op een droge baan zou worden verreden. Ritme opdoen en een goed gevoel krijgen op de motor waren de doelstelling voor deze sessie wat resulteerde in een 8e tijd. De 2e kwalificatie verliep zoals verwacht op een droge baan maar Thijs gaf na afloop aan dat hij het gevoel van de vrijdag miste. Hij verbeterde zijn rondetijd wel elke keer maar de concurrentie ging net een streepje harder elke ronde. Toen het 10 minuten voor het einde ook nog licht begon te regen was de mogelijkheid voor nog 1 snelle ronde verkeken en eindigde Thijs op een voor hem teleurstellende 11 tijd op de 4e startrij.

De Race.
Thijs had voor zijn doen een matige start waardoor hij in de eerste bocht in het gedrang kwam en zodoende een paar plaatsen verloor. Om de aansluiting met de kop niet te verliezen moest Thijs aanvallend rijden maar toen hij enkele rijders wilde inhalen moest hij uitwijken voor een rijder die bijna onderuit ging waardoor hij zelf van het gas af moest en daardoor de aansluiting miste met de kopgroep.
Tijdens de rest van de race was het gevoel van de vrijdag weer terug en wist Thijs rondetijden te rijden die gelijk lagen aan de kopmannen maar het gat was te groot en de race te kort om daar nog aansluiting bij te vinden. Uiteindelijk kwam Thijs als 8e over de finish met maar 3 seconden achterstand op de nummer 3. Tevreden was Thijs niet met de 8e plek maar de top rondetijden en omdat het gat naar de het podium zo klein is kijk hij positief uit naar de volgende race op 6 mei.

Thijs over de race:
‘Het was een lastige eerste wedstrijd. Ik had een matige start en niet veel later moest ik van het gas om iemand te ontwijken, dat is gewoon pech hebben. Gelukkig wist ik mezelf redelijk snel te herpakken, maar toen was het gat naar de kopgroep helaas al gevallen. Gedurende de race wist ik nog een rijder te passeren en reed ik dezelfde rondetijden als mijn voorgangers. Waarna ik als 8ste de finish wist te passeren.
Met de positie ben ik niet tevreden, maar ik heb laten zien dat we het wel kunnen. Naar mijn mening had er meer in kunnen zitten als we de pech in de eerste ronde niet hadden gehad. Wel weten we nu waar we tijd laten liggen ten opzichte van de concurrentie en dat de competitie dit jaar zeer sterk is. Om elke tiende van een seconde wordt namelijk gestreden! Ik kijk daarom ook vol goede moed naar de volgende wedstrijd. In de periode naar 6 mei toe, wordt er druk geëvalueerd en gewerkt wat er nog verbeterd kan worden en gaan we weer voor een top resultaat.’