Positief seizoenseinde

De kwalificatie werd verreden onder natte omstandigheden. Thijs begon deze kwalificatie ook sterk. Al vrij snel wist hij zich te nestelen in de top 5 met zeer nette rondetijden. Hierop besloot Thijs kort de pits op te zoeken, maar eenmaal weer op de baan had Thijs even één ronde nodig op weer op tempo te komen. Echter werd de baan steeds droger en daar profiteerde op dat moment de concurrentie flink van, waardoor Thijs terug zakte naar plek 12.
Hier werd uiteraard flink van gebaald aangezien niemand dit zag aankomen en de training juist zo sterk begonnen werd. Nu er van de 12de plek gestart moest worden, betekende wel dat de start erg belangrijk zou zijn, om kans te maken op een betere klassering in de wedstrijden.

Race 1 was moeilijk voor Thijs. Hij had een redelijke start, maar had moeite met het vinden van een goed ritme op de opdrogende baan. Met name ook met de risico’s welke bepaalde stukken op het circuit met zich mee bracht. Samen met het team was er besloten om met een mix van de regen en droog weer setting van start te gaan, maar dit bleek een foute keuze. Het lukte Thijs niet om het tempo van zijn voorgangers te volgen. Dit resulteerde in een eenzame wedstrijd, waarin Thijs na een 12 tal rondes als 8ste over de finish kwam.

Wederom was het voor race 2 weer een groot pokerspel wat het weer vlak voor en gedurende de wedstrijd zou gaan doen. Alle voorspellingen gaven aan vlak voor de start een flinke regenbui, maar uit ervaring weet je het op het TT circuit maar nooit. Als voorzorg besloot het team de motor klaar te zetten op een volledige regensetting met regenbanden. De weersvoorspellingen werden nauw in de gaten gehouden. Met nog enkele minuten voordat de pitstraat open zou gaan, had nog niet geregend en werd er besloten om toch nog snel te wisselen naar een droge setting. Door het super werken van het team kon er een zo goed mogelijke setting worden gemaakt. Achteraf bleek dit de goede keuze.

Race 2 begon goed voor Thijs, hij kon direct een aantal plaatsen goedmaken. Vanaf ronde 3 kwam Thijs in een mooi gevecht terecht om plek 5. Regelmatig werden er van posities gewisseld, waarbij Thijs telkens voorin de groep te vinden was. In één van de laatste rondes werd Thijs ingehaald door een concurrent, bij het terug counteren maakte Thijs nog een fout waardoor die nog een plek moest laten gaan en kwam op plek 7 te liggen. Net toen Thijs de posities weer terug begon te pakken, werd de race helaas vroegtijdig afgebroken door een rode vlag. Doordat de race afgebroken werd door de rode vlag wordt de uitslag van de wedstrijd 1 ronde teruggeteld. Dit hield dus in dat Thijs deze wedstrijd als 7de is geëindigd.

Dit was voor iedereen erg balen, aangezien het een sterke wedstrijd was en de 5de plek er zeker in had gezeten. Maar aangezien Thijs door de vele ongemakken dit seizoen, toch niet meer voor de topposities in het kampioenschap mee kon doen. Was het vooral een wedstrijd om van genieten geweest voor zowel Thijs als het team.
Iedereen was dan ook blij om het seizoen op deze positieve manier af te kunnen sluiten en vooruit te kunnen kijken naar het seizoen 2021.

Het volledige team wil dan ook iedereen bedanken wie het racen mogelijk maakt, want zonder deze groep trouwe supporters is het niet mogelijk om deze sport te beoefenen.
In de winter zal er weer hard gewerkt worden om alles weer perfect te prepareren voor het nieuwe seizoen en zal er geëvalueerd worden wat er beter kan. Ook zal er gekeken worden in welk kampioenschap het team in 2021 van start zal gaan, waarover u uiteraard op de hoogte zal worden gehouden.

Mocht u de wedstrijden niet live hebben kunnen volgen, dan kunt u deze ook hier terug kijken.

Thijs over het weekend: ‘Het weekend begon lastig, door een eigen fout in de kwalificaties moest ik beide races vanaf ver komen. Gelukkig kon ik in beide races mijn slechte startplek snel goed maken. Dat is iets waar ik zeer tevreden over ben. Race 1 was moeilijk, qua setting hadden we gewoon een verkeerde keuze gemaakt en daar kwamen we snel achter. Over race 2 moet ik hoofdzakelijk zeggen dat ik weer eens flink genoten heb van het racen en het vechten op de baan. Ondanks dat de rondetijden niet waren waar we graag willen zitten, was het vechten gewoon weer mooi. Tijdens de enkele wedstrijd welke ik gereden heb dit seizoen reden we hoofdzakelijk alleen rond en door nu dus weer in een mooi gevecht te zitten is wel weer even fijn. Jammer van de rode vlag, aangezien ik vlak ervoor alweer opgeklommen was naar plek 6 en mijn plan voor de laatste ronde al klaar had staan om plek 5 over te nemen. Maar goed dat is de pech die we even hebben gehad. Om het jaar dan ook positief op deze manier af te sluiten voelt erg lekker, waardoor ik mede dan ook weer uitkijk naar 2021.
Ook de snelheid welke we in de regen laten zien is gewoon erg goed. Op het droge moeten we echter nog we flink aan de slag, want er moet nog een flinke stap gemaakt worden. In de komende maanden hebben we hier genoeg tijd voor om hopelijk tot een oplossing en een goed plan te komen.
Ik wil dan ook al mijn sponsoren en supporters bedanken (ook degenen welke niet hieronder vermeld staan), wie het mede allemaal mogelijk maken en in mij zijn blijven geloven. Het is namelijk niet een makkelijk jaar geweest en het heeft even flink tegen gezeten. Ik hoop dan ook dat ik op iedereen zijn steun volgend jaar weer kan rekenen.