Een lastig weekend voor het Peeters racingteam 

Op 3 oktober waren de kwalificatie erg lastig. Door lage temperaturen en veel wind had Thijs veel last van grip op de baan.
Dit was dan ook goed te zien in de eerste kwalificatie, helaas was na enkele rondes de achterband kapot gereden.
De tweede kwalificatie beter verliep dan de eerste, dit was ook te zien aan snellere rondetijden.

De snellere rondetijden waren niet voldoende om een goede plek op de startgrid. Thijs sloot de kwalificaties af met een teleurstellende 9de tijd.

Dit is niet de positie waar zowel Thijs en het team graag wil staan, maar na de kwalificaties hebben Thijs en het team een nieuw plan samengesteld om tijdens de wedstrijd stappen naar een betere plek te maken.

 

Met nog enkele minuten, voor de start, ontstond er een flinke regenbui boven het TT circuit.

Dit betekende snel van slicks en droge setting naar regenbanden en een regensetting gewisseld moest worden. Door hard werken van het team was de motor op tijd voorzien van regenbanden.

Tijdens de wedstrijd had Thijs een matige start maar kon toch nog een plek goedmaken.

Helaas kreeg Thijs al snel te maken met een technisch mankement. Thijs heeft geprobeerd om met dit technisch mankement zo goed mogelijk de wedstrijd te vervolgen.

Maar na een aantal ronden besloot Thijs zijn wedstrijd vroegtijdig te beëindigen en de pitstraat in te rijden.

 

Aankomend weekend zal Thijs er alles aan doen om een revanche te nemen. Om na een lastig seizoen met veel tegenslag dit seizoen zo goed mogelijk af te sluiten.

Thijs over het weekend: ‘Het was een lastig weekend. Ik kon moeilijk in mijn ritme komen en had met name in de kwalificaties moeite om tot een snelle rondetijden te komen. De 9de tijd was dan ook wel een beetje een teleurstelling. Voor de wedstrijd besloten we nog een flinke verandering aan de afstelling te maken, maar kregen we door de regen niet de tijd om dit te proberen.
De race was van korte duur en moest ik opgeven met een technisch mankement. Maar helaas was het mij niet gegund was om dit weekend zonder pech af te sluiten. Toch laten we ons hierdoor niet op de kop zitten en gaan we sterker terugkomen.

 

Tijdschema finale races 10 oktober 

Op zaterdag 10 oktober is het alweer zover. De laatste wedstrijden van het seizoen worden verreden op het TT circuit in Assen. Hoewel het seizoen voor het Peeters racingteam pas net begonnen is, zit deze er na dit weekend alweer op.
Omdat 10 oktober het laatste wedstrijd evenement van het jaar is ziet het tijdschema er anders uit dan normaal en worden er twee wedstrijden verreden in plaats van één.

Het tijdschema is als volgt:

  • Kwalificatie:       11:09-11:29
  • Race 1:                14:24-14:49
  • Race 2:                17:12-17:37

Helaas is het nog niet mogelijk om als toeschouwer te komen kijken, zodra het weer mogelijk is hoort u het direct van ons.
Wel is het mogelijk om de wedstrijd via de livetiming te volgen, welke u hier kunt vinden. Naast de livetiming is het ook mogelijk om de trainingen en wedstrijden met commentaar te volgen. Omdat het de finale races zijn worden er extra camera’s gebruikt om de wedstrijden vast te leggen. Dit kunt u hier vinden.