Prima eerste wedstrijd voor Thijs in 2020

Na een positieve trainingsdag op de vrijdag, waarin het vooral kijken was hoe de geblesseerde arm van Thijs het zou houden en of het mogelijk was om de wedstrijd op zaterdag te rijden. Over de gehele dag werden er zoveel mogelijk rondes gereden en was het in het begin toch even flink wennen. Aangezien Thijs naast de blessure ook een lange tijd niet op de motor had gezeten. De dag werd positief afgesloten, waardoor het team positief gestemd richting de wedstrijddag op zaterdag ging.

De kwalificaties waren echter wat lastiger. Ondanks dat het tempo gelijk een stuk sneller was dan op de vrijdag, lukte het niet om er een snelle ronde uit te persen.
Ondanks dat het in de tweede zelfs begon te spetteren, hier probeerde Thijs zicht niks van aan te trekken en toch voor die ene snelle ronde te gaan. Helaas lukte dit niet, wat resulteerde in één negende startplek.

Voor de wedstrijd had Thijs een matige start, maar kon wel een enkele positie pakken. Echter kwam er een halve ronde de rode vlag.
Hierdoor kwam er een herstart met een race over 6 rondes. Deze start ging beter voor Thijs, maar had moeite met het vinden van een ritme. Na enkele rondes begon werd dit beter en kwam hij er meer in. Met constante rondetijden lukte het om het gat naar z’n voorganger te dichten. Deze positie wist hij kort daarna ook over te nemen bij het aanremmen van de eerste bocht. Met de concurrent vast in zijn wiel, kon Thijs toch de 7de positie vasthouden en zo over een 11 tal rondes over de finish te komen.

Een resultaat waar zowel Thijs als het team voor nu tevreden mee zijn. Zeker gezien Thijs nog niet fit is en hij een lange tijd niet op de motor heeft kunnen zitten.
Tot de volgende wedstrijd, welke op 3 oktober zal worden verreden op het TT circuit in Assen. Zal alle verzamelde informatie gebruikt worden om de motor te verbeteren en zo weer een stap te kunnen maken richting te topposities.

Op zaterdag 3 oktober worden de voorlaatste wedstrijden van dit seizoen, waarna een week later, op 10 oktober, de finale races worden verreden.

Thijs over de dagen: ‘Over het algemeen ben ik zeker wel tevreden of hoe mijn eerste dag(en) terug op de motor zijn bevallen. Al kreeg ik gelukkig snel al een beetje een ritme te pakken, maar het was in het begin zeker wel weer even flink wennen.
In de wedstrijd kon ik vooral merken dat mijn arm, na 1,5 dag, flink tegen begon te werken. Halverwege kreeg ik het dan ook al echt zwaar. Het was even doorbijten en om dan bij terugkomst te zien dat ik alle rondes binnen 5 tienden gereden, was wel fijn. Het zijn zeker nog niet de posities waar ik wil zitten, maar op het moment had meer er even niet ingezeten. Zeker gezien ik een lange tijd niet op de motor heb gezeten en nog herstellende ben van een blessure. Ik wil in ieder geval iedereen bedanken wie zijn/haar vertrouwen in mij heeft gehouden. Tot de komende tijd gaan we hard werken om weer meer kracht in mijn arm terug te krijgen en 3 oktober gaan we er in ieder geval weer voor!