Thijs pakt tweede plaats tijdens tweede NK SuperCup 600

Een klasse 2e plaats van Thijs in de tweedeNK Supercup 600 race. Een race die qua spanning  niet was te vergelijken met de eerste maar wel door Thijs solide werd gereden met als resultaat een topklassering!

De vrijdag werd onder wisselende weersomstandigheden verreden maar desondanks wist Thijs tijdens de eerste sessies snel in zijn ritme te komen en snelle tijden te klokken. Vlak voor de laatste sessie begon het te regenen en werd er besloten niet naar buiten te  gaan om zo geen onnodig risico  te nemen met het oog op de race van zaterdag.

De eerste kwalificatie stond gepland om s' morgens 9 uur en het was te koud om een echt snelle tijd te realiseren en er werd daarom besloten om de motor perfect af te stellen voor de 2e kwalificatie. De 2e kwalificatie voelde meteen goed aan en Thijs voelde dat hij veel meer grip dan in de eerste sessie. Dat resulteerde al snel in een P2. Hij probeerde aan het einde van de kwalificatie nog 1 keer aan te zetten maar dat leverde geen tijdwinst meer op maar het team was dik tevreden met een plek op de eerste startrij.

Voor de race had Thijs een redelijke start en wist door laat te remmen als 2e de eerste bocht in te gaan. Hij probeerde meteen bij WK rijder Rob Hartog aan te pikken die vorige week tijdens het Superbike weekend nog een schitterende  7e plaats wist te behalen tijdens de World supersport 600 race. Helaas wist Rob meteen een gat te slaan en Thijs reed samen met een andere rijder weg van de 4e man. In de 2e ronde werd Thijs in de Haarbocht voorbij gestoken en kwam zo op de 3e plaats terecht. Hij wist het tempo goed te volgen tot dat het licht begon te regenen en Thijs besloot na enkele momenten het tempo iets te laten zakken. De man op plek 2 ging hier net iets beter mee om en kon zo weg rijden van Thijs. Op het laatst van de race kon Thijs nog wel aanzetten maar voor een positie verbetering  was het te laat. Aangezien Hartog buiten mededinging mee reed werd Thijs weer fantastisch 2e. Een resultaat waar het hele team weer trots op is. Vooral de constantheid waarmee Thijs rijd doet het team goed met het oog op het kampioenschap

Thijs over de race:
Mijn start voor de wedstrijd was helaas niet zoals ik hem zelf had gewild, maar gelukkig kon ik met aanremmen weer wat goedmaken. Na een aantal rondes begonnen het achterop het circuit al te spetteren. Naarmate de rondes vorderde bereide het zich steeds verder uit en was het achterop op een geven moment zelfs licht te regenen.
In het begin van de regen had ik nog vertrouwen en durfde ik nog door te pushen, totdat ik twee flinke momenten kreeg. Waarop ik besloot het tempo te laten zakken en geen risico’s te nemen. Toen het eenmaal gestopt was met regenen, kreeg ik het vertrouwen weer terug en kon ik het tempo opschroeven en het gat naar achter vergroten.
Ik kijk dan ook tevreden terug naar de wedstrijd. Ook al had ik graag dichter bij de eerste man gezeten, moeten we gezien de omstandigheden er toch tevreden mee zijn. We weten waar we de volgende keer aan moeten werken!
Nu maken we ons weer op voor een wildcard optreden aankomend weekend (5 & 6 mei) op de Varsselring in Hengelo (Gld). De weersvoorspellingen zijn tot nu toe goed dus het beloofd een mooi weekend te worden!”