Tijdschema race 5 & 6 in het Franse Dijon et Prenois & Electric Superbike Twente test

Op donderdag 26 en vrijdag 27 juli staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Dit keer niet op het vertrouwde TT circuit in Assen, maar het Franse Dijon et Prenois.

Vorig jaar werden Thijs en het team daar getroffen door vele pech. Dit jaar hopen zij hierop revanche te nemen en mee te strijden voor de topposities.
Aangezien dit een wedstrijd buiten Nederland betreft. Zal het tijdschema verdeeld worden over twee dagen, namelijk een donderdag en vrijdag. Dit houdt uiteraard ook in dat het tijdschema ook anders is dan normaal.

Het tijdschema donderdag 26 juli is als volgt:
Vrije training:                   10:20 – 10:40
Kwalificatie 1:                  14:10 – 14:30
Kwalificatie 2:                  16:40 – 17:00

Het tijdschema voor vrijdag 27 juli is:
Warm up:                          10:00 – 10:10
Race 1:                               11:20 – 12:00
Race 2:                               15:30 – 16:00

Voor het volledige tijdschema kunt hier klikken of kunt u deze op de www.peetersracing.nl vinden.

Ondanks de grote afstand zal voor iedereen die de trip naar Dijon wilt maken de koffie klaar staan!

See you on track!


 

Electric Superbike Twente test

 

Afgelopen dinsdag 17 juli is de eerste kleine test geweest voor Thijs op de Elektrische motor van het Electric Superbike Twente. Ondanks ’s ochtends eerst de moeizame start is deze voor zowel Thijs als het team goed verlopen. Er is veel bruikbare informatie opgehaald en deze zullen zo snel mogelijk worden toegepast.
Zaterdag 21 juli is er wederom weer een kleine test geweest. Ditmaal op het TT circuit in Assen gedurende Experience Electric. Tijdens dit evenement kregen ze twee maal een half uur rijtijd. In het begin was het toch wel even flink wennen voor Thijs, aangezien dit een hele andere rijstijl vraagt dan de Supersport machine waar Thijs normaal op uitkomt. Gedurende de sessie ging het steeds beter en kan er zeer positief terug gekeken worden op de test sessies. Wel is er nog een hoop werk te verrichten, maar het Electric Superbike Twente en Thijs kijken hier zeer positief naar uit.  

Foto: Rense Kuipers

Foto: Lars Haarmeijer