We zijn er klaar voor!

Na een positieve training in het Franse Val du Vienne, is het team druk bezig met de voorbereidingen voor de eerste wedstrijd van het seizoen.

Voorjaarstraining Val du Vienne
Waar de temperaturen bij aankomst zeer aangenaam waren, was het maandags toch een stuk koeler. De temperaturen lagen dicht bij het vriespunt, waarop het de eerste sessies oppassen was. Het hoofddoel van de twee trainingsdagen was dan ook het weer wennen aan de motor en enig ritme op te pakken als voorbereiding op de eerste wedstrijd. De dag stond in het teken van vele vlaggen, want door de koude temperaturen ontstonden er vele crashes. Elke gereden sessie heeft Thijs goed gebruik gemaakt om te wennen aan de motor. Ondanks de riskante omstandigheden ging het Thijs goed af en ging het team met een goed gevoel de tweede dag in.

In de nacht van maandag op dinsdag had het flink geregend, waardoor de baan flink nat was en er regenbanden gemonteerd moesten worden. Gezien wederom de lage temperaturen werd besloten om opbouwend de sessie in te gaan en geen overbodige risico’s te nemen. Dit ging Thijs echter goed af en de sessie werd naar tevredenheid afgesloten. Met de baan opgaan voor de tweede sessie kreeg Thijs met de baan opgaan al een gele vlag, wat bleek er was direct een rijder in de eerste bocht gevallen en stond met een olie lekkende motor op de baan. Door het ontstaan van een flink oliespoor werden alle sessie geschrapt totdat de olie is opgeruimd.
Na het oliespoor op te zijn geruimd, besloot Thijs er nog eenmaal voor te gaan zitten, maar op safe te rijden.Dit ging hem erg goed af! Hij reed lekker zijn rondes en ging elke ronde harder. Dit was ook goed op de tijdlijst te zien, aangezien die veruit het snelste was en dat terwijl het steeds harder ging regenen. Na een tijdje werd het open pitlane, wat in houdt dat de baan op dat moment voor iedereen open is en elke klasse de baan op mag.Thijs verbeterde zijn tijd nog een aantal keren flink, maar vond op een gegeven moment de snelheidsverschillen in de regen te groot worden en besloot de motor de pitstraat in te rijden en het einde dag te noemen.

Het team is dan ook zeer tevreden dat het gevoel, met name in de regen, goed is en dat alles heel is gebleven (ondanks de risicovolle omstandigheden).

Thijs over de trainingen: “Het was toch wel weer erg wennen en daarbij hielpen de omstandigheden er ook nog niet echt mee. Als het niet regende was het erg koud, dus het was hoe dan ook erg oppassen geblazen. Ik ben dan ook blij dat ik lekker mijn rondjes heb kunnen rijden en weer heb kunnen werken aan mijn gevoel met de motor. Helemaal in de regen ging het erg lekker en kon zonder ook maar te pushen goede rondetijden rijden. Op het droge heb ik helaas maar één sessie kunnen rijden, die voor mij gevoel nog niet helemaal super verliep. Echter hebben we hier ook droge rijtijd voor nodig! Als met al zijn een 2 zeer positieve dagen geweest. Bij thuiskomst gaan we de motor weer klaar zetten voor de wedstrijd op 13 (trainingsdag) en 14 april, waarop we gebrand zijn op een mooi resultaat.”

 

Tijdschema Assen
Op zaterdag 14 april is het eindelijk weer zover, de eerste wedstrijd van het seizoen. Na een winter hard werken en een goede voorjaarstraining is zowel Thijs als het team er klaar voor!

Het tijdschema is als volgt:
Kwalificatie 1:                   10:54-11:12
Kwalificatie 2:                   12:48-13:08
Race:                                16:35-17:15

Voor het volledige tijdschema kunt hieronder vinden.
Tijdschema OW Cup zaterdag 14 april 2018 final 2

Zoals altijd bent u van harte welkom en staat de koffie klaar in pitbox 15!