Bijna perfecte seizoensopening

Als je de pole pakt en vervolgens 2e wordt in de race en de snelste race ronde rijdt dan mag je wel spreken van een bijna perfecte openings-race. Het is altijd afwachten de eerste race van het seizoen hoe het zal gaan lopen en wat de concurrentie gaat doen, maar het blijkt wel dat Martin en Thijs tijdens de winter periode super werk hebben afgeleverd.  Zowel motorisch als conditioneel is het team klaar voor een mooi seizoen en om mee te vechten voor het kampioenschap.

De vrijdag werd zoals gewoonlijk weer gebruikt om ritme op te doen en vooral om weer te wennen aan de baan. Dat betekende dus veel rondes rijden om zo het goede gevoel te krijgen voor de 2 kwalificaties en race van zaterdag.
Met een tevreden gevoel werd deze dag dan ook afgesloten.

Tijdens de 1e kwalificatie op zaterdag was de temperatuur een stuk lager als de dag ervoor dus het was uitkijken voor Thijs om niet te forceren. Uiteindelijk pakte hij een 5e tijd wat niet verkeerd was maar Thijs gaf zelf al aan dat het harder moest en kon. Voor de 2e kwalificatie werden er een paar kleine aanpassing verricht om zo beter voor de dag te komen.
De ronde tijden waren meteen sneller tijdens de 2e sessie en Thijs had het goede gevoel al snel te pakken. Ondanks het drukke verkeer wist Thijs zijn ronde tijden telkens te verbeteren. Na enkele ronden flink te hebben aangezet voelde hij dat de banden minder werden en besloot hij om binnen te komen, en net op dat moment kreeg hij een klein technisch mankement wat hem dwong om de motor langs de kant te zetten. Ondanks dat reed hij wel de snelste ronde en mocht zo de 1e race vanaf pole vertrekken. Het technische probleempje werd door het team snel opgelost en Thijs was klaar voor de race!

De race werd er voor de toeschouwers eentje om van te smullen. Thijs was goed weg maar kwam meteen in een groep terecht waarin werd gestreden of elke ronde de laatste was. Het tempo waarin werd gereden was zoals Thijs zelf zei voor hem makkelijk te volgen, en hij besloot dan ook te wachten met aanzetten, aangezien in totaal 14 rondes was. Het bleef stuivertje wisselen tijdens de hele race en Thijs begon naar eigen zeggen te laat met aanzetten waardoor hij niet verder kwam dan plek 2. Dat hij de snelste was bleek er wel uit dat hij de snelste race rondetijd reed. Toch een top resultaat de 2e plaats en helemaal met het oog op het kampioenschap wat nog lang duurt. Al met al een bijna perfect weekend voor team Peeters.

Thijs over de race:
“Voor de race had ik een goede start en kon eigenlijk gelijk al een goed tempo rijden. Helaas maakte ik een aantal kleine fouten en er ontstond een grote groep. Er werd in de groep gereden alsof elke ronde de laatste was, waarin ik mezelf rustig probeerde te houden en dat lukte. Ik kon het tempo dan ook makkelijk volgen. Met nog een paar rondes te gaan probeerde ik terug te slaan en het tempo op te schroeven. Ik kon een paar plekken winst maken, maar de laatste poging in de laatste bochten mocht helaas niet baten waardoor ik als tweede over de finish kwam. Hier baal ik natuurlijk wel een beetje van want de overwinning had er zeker ingezeten! Maar het seizoen is nog lang. De volgende wedstrijd staat op 28 april alweer op een programma, waarin ik uiteraard mijn best weer ga doen voor een mooi resultaat! Ik wil dan in ieder geval al mijn team, sponsoren en supporters bedanken dat ik het seizoen al op deze manier heb mogen beginnen.”